4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Kaçkar zirvesinde 'heliski' tutkusu

Kaçkar Dağları'nın Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde kalan bölümünde 4 yıldan beri yapılan heliski organizasyonuna bu yıl 324 kayak tutkunu katıldı.

Böylece 2008 yılı, şimdiye kadar yapılan organizasyonlar içerisinde katılımın en fazla olduğu yıl oldu. Çamlıhemşin'in doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile ünlü Ayder Yaylası, 2005'ten bu yana heliski tutkunu kayakçıları ağırlıyor. Kayakçıların helikopterle dağların zirvelerine çıkıp oradan atlayarak kaydıkları bir spor türü olan heliski, Kaçkar'da karın durumuna göre ocak ayı başından mart ayı sonu veya nisan ayı başlarına kadar devam ediyor.

2005'te 60 kişi ile başlayan heliskiye, sonraki senelerde ortalama 300 sporcu katıldı. Haftada ortalama 32-33 kişinin katıldığı organizasyonda, bu yıl Kaçkarlar'da 324 sporcu heliski yaptı. Heliski firması organizatörü Moris Kasar, dünyada Kanada, Himalaya, Kafkaslar ve Alaska'dan sonra Kaçkar Dağları'nda 4 yıldan bu yana yapılan heliskinin Türkiye'nin ve Rize'nin Avrupa'ya tanıtımında önemli kazanımlar sağladığını vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 03:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?