4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Kampüs yeri tartışması

Rize Üniversitesi kampüsünün Isırlık Tepesi'nde kurulmasını isteyen bir grup, Isırlık'ta düzenledikleri etkinliklerle seslerini duyurmaya çalıştı.

Rize Üniversitesi Kampusu Derneği, Rize Amatör Spor Kulüpleri Derneği ve TÜFAD Rize Şubesi tarafından Rize Üniversitesi Kampusunun Isırlık Tepesi'nde kurulması için Isırlık Tepesi'nde bir takım etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde gençler ve 1994-1995 sezonunda Çaykur Rizespor forması giyen futbolcuların oluşturduğu karma arasında futbol maçı düzenlendi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın da katıldığı etkinliğe katılım yüksek oldu. Etkinliğe katılan vatandaşlar Rize Üniversitesi kampüsünün Isırlık Tepesi'nde kurulması için döviz ve pankartlar açtı. Rize Üniversitesi Kampusu Derneği Başkanı Ömer Ali Sadıkoğlu, Isırlık Tepesi'nin Rize Üniversitesi için en uygun yer olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Rize Üniversitesi'nin kurulması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Rize'den bin dönüm arazi istedi. Isırlık Tepesi'nde istenilenden daha fazla arazi var. Bu arazilerin büyük bölümü devlete ait olduğu için kamulaştırma sıkıntısı yok. Buna rağmen Rize Üniversitesi'ne bağlı fakülteler dağıtılarak şehrin içerisinde sıkıştırılmak isteniyor. Biz kaliteli ve güçlü bir üniversite için kampus mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da kaliteli bir üniversite eğitiminin kapsamlı bir kampüs ile mümkün olacağını dile getirerek şöyle konuştu:

"Uzun vadeli düşünürsek Rize Üniversitesi'ni Isırlık'tan başka bir yerde kurma şansımız yok. Ben bunu daha önce de söylemiştim. Zamanın beni haklı çıkacağını belirtmiştim. Şimdi Rize Üniversitesi'ni kuracak arazi bulamıyoruz. Isırlık Rize Üniversitesi için en uygun yerdir. Rize Üniversitesi kampüsünün Isırlık'ta yapılmaması için uğraşan bir grup var. Onlar kamulaştırma yolu ile arazilerini değerlendirip satmanın derdindeler. Isırlık için tek olumsuz etken yoldur. Rize Belediyesi olarak üniversitenin burada yapılması halinde yolu kendi imkanlarımız ile yapmayı vaat ediyoruz."

Öte yandan, Isırlık'ta düzenlenen etkinliklere katılmak için gelenleri taşıyan bir otobüs yol kenarındaki yumuşak toprağa battı. Otobüs yamaca yaslanırken, yaklaşık yarım saat otobüste mahsur kalan vatandaşlar çevredekilerin yardımıyla dışarı çıkabildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 18:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?