4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

KAMU-SEN'den imza kampanyası

KAMU-SEN Rize Şubesi, Rize Üniversitesi Kampusü'nün tekli kampüs olarak yapılması için imza kampanyası başlattı.


KAMU-SEN Rize Şube Başkanı Celal Akarsu, çoklu kampüsün Rize ve Rizeliye ihanet olduğunu belirtti. Dünyanın hiçbir yerinde fakülteleri dağınık bir kampüs ile başarı elde edilemediğini belirten Akarsu, "Kaliteli ve başarıyı yakalamış üniversitelerin tümü tekli kampüs şeklindedir. Biz KAMU-SEN olarak isim üniversitesi değil başarıyı yakalayan kaliteli bir üniversite istiyoruz" dedi.


Rize Üniversitesi Rektörü'nün 2025 yılına kadar kampüslerin dağınık olarak planlandığını 2025'ten sonra tekli kampüsün düşünülebileceğini açıkladığını anlatan Akarsu, şöyle konuştu: "Bu inandırıcı bir açıklama değil. Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerinin bir arada bulunması başarıyı getirecektir. Bir öğretim görevlisinin gün içinde ders vermek için ilçeden ilçeye gitmesi başarıya engel olur. Mahalle aralarına, yol üstlerine sıkıştırılmış fakültelerde başarı sağlanamaz. Tıp Fakültemiz sahil karayolu üzerinde kuruldu. Fen Edebiyat ve Su Ürünleri Fakültesi yine sahil karayolu üzerinde kuruldu. Bizim için kampüsün yapılacağı yer önemli değildir."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan bu hatadan dönülmesi için yardım isteyen Akarsu, sözlerine şöyle devam etti: "Ama tekli kampüs olmazsa olmazlardandır. Bu çoklu kampüs kararı alanların yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Bu nedenle KAMU-SEN olarak bir imza kampanyası başlattık. Topladığımız imzaları TBMM Başkanı ve Başbakanımıza ulaştıracağız."

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?