4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Katı atık merkezi hizmete girdi

Rize Belediyesi Katı Atık Transfer Merkezi törenle hizmete girdi.

Ağır kokuya rağmen ilk çöp transferi protokolün katılımıyla gerçekleşti.


Rize Belediyesi tarafından, Trabzon ilinde bulunan katı atık tesisine ulaştırılmak üzere toplanan çöplerin ayrıştırılıp preslenerek transferini sağlayan Katı Atık Transfer Merkezi hizmete girdi.

Törene Rize Valisi Kasım Esen, AK Parti Rize Milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Lütfü Çırakoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize için önde gelen problemlerden olan atık konusunu önemli ölçüde çözdüklerini belirterek, "Rize'de bizden önce çöpler bir çok kamu kuruluşunun hemen karşısında denize dökülüyordu. Çöpler sağlam bir şekilde muhafaza edilemediği için zaman zaman çöpleri sarmalayan ağlar hasar görüyor ve bu çöpler denize yayılıyordu. Biz önce bu çöplerin çevresinde duvar örüp denizin kirlenmesini önledik" dedi.

Trabzon'un Of ilçesi sınırları içerisinde yapımı biten katı atık tesisinin faaliyete geçtiğini anlatan Bakırcı, şöyle konuştu: "Artık 39 mahalle ve 12 köyümüzün çöplerini araçlarla buraya nakletmeye başladık. Yaklaşık 36 araçla Rize'nin çöpünü Çamburnu'ndaki depolama alanına aktarmak zorunda kalacaktık. Bunların yakıt gideri, personel gideri ve kaza gibi olası giderlerini ortaya koyduğumuz zaman günlük ortalama bin 300 YTL maliyet ortaya çıkıyor. Maliyeti düşürmek için çöp depolama merkezinde bulunan aktarma merkezinin benzerini ilimizde yapmayı planladık. Açık alanda yaptığımız bu aktarma tesisinin 300 bin YTL maliyeti var. Bu tesisle çöp harcamalarımızı yarı yarıya indirmiş olduk."


Yapılan konuşmaların ardından tesis mehter müziği eşliğinde hizmete sokuldu. Tören alanına gelen çöp kamyonları köy ve mahallelerden topladıkları çöpleri tesise bıraktı. Protokol mensupları ağır çöp kokusuna rağmen transfer işlemini yerinde izlediler.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?