4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Katmer'den bürokratlara gözdağı

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, partilerinin ismini kullanarak iş vaadinde bulunan bürokratları basın önünde ifşa edeceklerini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer bugün AK Parti Rize İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Rize’de yarın yapılacak olan AK Parti Bölge Mahalli İdareler Şura Toplantısı’nın önemine değinen Katmer “AK Parti olarak mahalli idarelerde kalitenin arttırılması için Mahalle İdareler Siyaset Okulları’nı faaliyete sokacağız. Mahalli idarelerde görev almayı düşünen tüm arkadaşlarımızı bu okullarda eğitime tabi tutacağız. Bu okullarımıza isteyen herkes başvurabilir. Bu okullarda verilecek başarı sertifikalarını hak eden arkadaşlarımızın mahalli idarelerde görev almaları partimiz içerisinde daha kolay olacaktır” dedi.

Kongre takvimini de açıklayan Katmer, “1-30 Haziran tarihleri arasında belde, 15 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında ilçe ve 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nden sonra ise il kongreleri yapılacak. Mahalli İdareler Seçimi’nden önce yapılacak kongrelerimizde parti içinde görev alan arkadaşlarımız bu seçimde aday olamayacaklar” diye konuştu.

Bazı bürokratların iş arayan kişileri partiye yönlendirdiğini ifade eden Katmer “Bizim hiçbir şekilde işsizlerimizin işe sokulmasında aracı olmamız mümkün değildir. Nedense bazı bürokratlarımız iş arayanları bize yönlendiriyor. Partinin ve bizim ismimizi kullanarak bu işsizlerimize iş vaadinde bulunuyorlar. Kimsenin bu insanlarımızın umutları ile oynamaya hakkı yoktur. Bu şekilde insanlarımızı yanıltan bürokratları bu şekilde devam etmeleri halinde çıkıp isimlerini basın önünde ifşa edeceğim. Biz hizmet için geldik. 1-2 kişiyi memnun ederek yüz kişinin hakkını yemek için gelmedik” şeklinde konuştu.

AK Parti il Başkanı Yılmaz Katmer, iş takip eden değil, Rize’nin kalkınması için proje üreten olacaklarını belirterek, “İlimizde Ovit Tüneli kadar önemli bir husus, organik gübre üretimidir. Çay üreticisi her yıl kimyasal gübrelere 38 milyon YTL para ödüyor. 38 milyon YTL ödeyerek kimyasal gübreler ile toprağımızı zehirliyoruz. Üretimi çok daha ucuz olan organik gübre üretimini başlatarak bu 38 milyon YTL’nin üreticimizde kalmasını sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

AK Parti’nin Rize’de sendikalar arasında yaşanan mücadelenin içerisine çekilmek istendiğini de kaydeden Katmer “180 bin oyun 100 binini almış bir parti olarak asla bu rekabette taraf olmayız. Ancak Hak-İş’in Türk-İş karşısında Rize’ye gelmesi rekabeti doğurmuş, bu da işçimizin menfaatine olmuştur” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 16:42:53
Güncelleme :24 Ocak 2008 Perşembe 16:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
LAZ KABASAKAL IP: 88.226.157.xxx Tarih : 24.01.2008 22:51:03

ben şunu soruyorum akp yani adalet ve kalkınma partisi ğercekten adını taşıyormu yok organik ğübreymiş yok ovit tüneli imiş kardeş millet ac ozeller para vermiyor bu millet çayı satsa ne olacak satmasa ne millete biraz bakın o insanlar niye daga cıkıyor bide orayı sorun kendinize insanları seçim meydanlarında hatırlamayın kurtuluş savaşında omuz omuza veren türk milleti yine omuz omuza bir verirse vay halinize siz deyil meclisi ankarayı ğöremezsiniz ankarayı onuniçin akp nin manasını öğrenin yok eğer biliyorsanız onu taşıyın okeymi canlarım