4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Kent güvenliği sistemi

İstanbul'da Türk Telekom'un altyapı ve çözüm hizmetleri ile kurulan Mobese uygulamasının ardından, sistemin Rize'de kurulması için Rize Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar sonuçlandı.


Türk Telekom, Türkiye'de özellikle büyük şehirlerde kent güvenliğinde yeni bir dönem açan KGYS (Mobese) sistemini Rize'de kurdu. Rize Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje, Rize polisinin sevk ve idaresinin dijital ortamda tek bir merkezden yapılmasını ve tüm faaliyetlerin tek bir veritabanında toplanarak bilimsel verilere dayalı güvenlik planlamaları yapılmasını sağlayacak.

Rize'de asayiş ve trafik gözetim sistemlerinin en üst teknoloji ile geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen KGYS'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı ve sistem Türk Telekom yetkililerinin de katıldığı törenle resmi olarak faaliyete geçti.


Türk Telekom Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, Türkiye'nin tüm iletişim altyapısını sağlayan Türk Telekom'un kamu güvenliği konusuna büyük önem verdiğini belirterek, "Kamu güvenliği ile ilgili çalışmalarımız tüm Türkiye genelinde büyük bir hızla sürüyor. Trabzon ve Diyarbakır'daki çalışmaların da yakın bir gelecekte tamamlanmasını bekliyoruz. Türk Telekom olarak emniyet ve kamu kuruluşlarına şehir güvenlik sistemleri altyapısının kurulumu, bakımı, yenilenmesi gibi konularda
tüm desteği sağlıyor ve 7/24 hizmet sunuyoruz" dedi.


Toplam proje maliyeti 1,6 milyon YTL olan Rize KGYS, şehir genelinde gece gündüz izleme yapan toplam 60 adet sabit ve hareketli kamera, şehrin ana giriş-çıkış noktalarına 8 adet plaka tanıma sistemi, 35 adet polis otosunda araç takip sistemi, 30 adet polis aracına veri alımı, veri transferi ve merkezi bilgi bankasından sorgulama yapabilecek şekilde tasarlanmış PDA el bilgisayarı, 2 adet karakol izleme sistemi, 1 kavşakta kırmızı ışık ihlal sistemi, 1 noktada otomatik park ihlal uyarı sistemi ve 1 noktada otomatik şüpheli paket algılama sisteminden oluşuyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 12:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?