4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Kılavuzsuz dağa çıkılmayacak

Rize’de dağcılık etkinliklerinde alan kılavuzu bulundurma zorunluluğu getiriliyor.


Rize’de dağcıların ve turistlerin, bundan böyle gerçekleştirecekleri doğa yürüyüşü, gezi ve benzeri dağcılık faaliyetlerinde yanlarında yetkili alan kılavuzları bulundurmaları gerekecek. Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, 28 Mart 2006 tarihli “Alan Kılavuzlarının Seçimi, Eğitimi, Çalışma Usul ve Esasları” hakkındaki yönetmeliğin 5. Maddesi gereğince; Korunan alanlardaki kaynak değerlerinin korunması, ziyaretçilere tanıtılması, sürdürülebilir yaklaşımla ve koruma-kullanma dengesi içerisinde yönetilmesi amacı ile ziyaretçi yönlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri ile bu alanlarda yaşayanların sosyo-ekonomik refahına katkı sağlamak üzere ilk etapta 100 Alan Kılavuzu eğitilerek görevlendirilecek.


Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda görevlendirilecek 100 Alan Kılavuzu 13-31 Ekim 2008 tarihleri arasında kurslara tabi tutulacak. Rize Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Alan Kılavuzu adaylarının başvurularının 19 Eylül tarihine kadar kabul edileceği bildirildi.


Alan Kılavuzlarının eğimleri tamamlanarak faaliyete başlamalarını ardından Kaçkar Dağları Milli Park alanı içerisinde yanlarında alan kılavuzu bulundurmayanlar her hangi bir etkinlik düzenleyemeyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 14:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?