4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Kış turizmi şaha kalkacak

Rize Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'nin birkaç yıl sonra dünyanın bilinen kış turizm merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Rize Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, geçen yıl Şubat ve Mart aylarında 350 yabancı sporcunun Rize'ye gelerek Helisky yaptığını belirterek bu yıl bu rakamın 600 sporcuyu bulacağının tahmin edildiğini söyledi.

Hocaoğlu, yapancı sporcuları Helisky için Rize'ye getiren Turkey Helisy firmasının bu yıl Kaçkar Dağları'nın dışında İkizdere ilçesi sınırları içerisindeki Anzer, Demirdağ ve Ovit Yaylaları'nda da faaliyet göstereceğini belirtti. Helisky faaliyetleri ile Rize'de hız kazanan kış turizminin her yıl biraz daha iyi seviyelere gittiğini anlatan Hocaoğlu, şöyle konuştu:

"Helisky faaliyetleri ile ismini duyuran Rize, projelendirme çalışmaları süren kayak tesisleri ile birkaç yıl içerisinde dünyada iddialı kış turizm merkezlerinden biri olacaktır. İkizdere ilçesinde açılan termal otel, ilimizde 12 ay aralıksız turizmin gerçekleşmesine önemli katkı sağlamıştır. Ovit Kış Turizm ve Kayak Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da ilimiz turistler için önemli uğrak yerlerinden biri halini alacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 14:36:48
Güncelleme :16 Aralık 2008 Salı 14:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?