4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Küçük Meltem'in acı sonu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi kız, teleferikten dereye düşerek öldü.

Fındıklı ilçesinin Gürsü köyünde oturan ağabeyinin yanında kalan Meltem Berber (12), dün öğleden sonra Yaylacılar köyündeki çaylık arazide çalışan ağabeyinin yanından eve dönmek için ayrıldı.

Bir daha kendisinden haber alamayan çocuğun yakınları durumu jandarmaya haber verdi.

Jandarma tarafından Meltem Berber'in bulunması için çalışma başlatıldı. Köylüler, jandarma ve AKUT Rize birim liderliğince yürütülen arama sonucunda Meltem Berber'in cesedi, Arılı Deresi'nin Başköy mevkisinde bir ağaç kütüğüne takılı halde bulundu. 

Berber'in, ağabeyinin yanından ayrıldıktan sonra, makara sistemiyle çalışan teleferikle derenin karşısına geçmeye çalıştığı, bu sırada dengesini kaybederek, yaklaşık 3 metre yükseklikten dereye düşerek boğulduğu belirlendi.

Teleferikten dereye düştüğü yerden yaklaşık 3 kilometre aşağıda bulunan Berber'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Bu arada, anne ve babası Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaşayan Meltem Berber'in, okula gidebilmek için Fındıklı'da oturan ağabeyinin yanında kaldığı öğrenildi. Öte yandan, Meltem Berber'in ölüm haberini alan Arılı Köyü İlköğretim Okulu 6/A sınıfındaki arkadaşları, göz yaşlarına boğuldu. 

Tahtaya, “Meltem, güzel kız seni seviyoruz” yazan sınıf arkadaşları, Meltem'in fotoğrafını da boş kalan sırasına yerleştirdi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sait IP: 85.104.3.xxx Tarih : 31.05.2008 10:16:27

Karadeniz bölgesinde bu gibi haberleri zaman zaman duymaktayız. Ama görüyorum ki yıllar geçmesine rağmen hiçbir önlem alınmamış, halen daha basit usullerle yapılan teleferiklerle insanlar işlerini görmeye çalışmaktadırlar. Bu çağda bu gibi taşımacılığın çağımıza yakışır bir durum değildir. En kısa zamanda böyle ilkel su geçitleri olan yerlerin modrn şekle çevrilemisini diliyorum. Başka MELTEM' ler ölmesin. Artık bunlara son verilsin canlar yanmasın. Sait BERBER