4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Lazbord snowbordu geçti

Rize'nin İkizdere ilçesi Meşe köyünde Redbull ve Rize Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada, kendilerini 'Lazbord'cu diye adlandıran kayakçılar profesyonel snowbordcuları mağlup etti.

Redbull enerji içeceği ve Rize Belediyesi tarafından organize edilen yarışmada, Meşe köyünde 150 yıla yakındır tahtayla kayak yapan köy sakinleri ve dünyanın çeşitli yerlerinden Rize'ye gelen profesyonel snowbordcular yarıştı. Profesyonel snowbordcuların özel kayak sörf tahtaları ve elbiselerinin yanında, çam ağacından yapılmış kayak tahtaları ile kara lastikli ve çizmeli lazborcular ilginç bir görüntü oluşturdu.

Lazbordun snowbordun atası olduğunu iddia eden Meşe köylü kayakçılar ile profesyonel kayakçılar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. 3 etap olarak gerçekleşen yarışmada lazbordcular, snowbordcular karşısında 14-11 galip geldi.

Sert geçen yarışlar sırasında dengesini kaybederek düşen iki sporcu hafif şekilde yaralandı. Yarışma sonrası düzenlenen seremonide 1. gelen lazbordculara Rize Valisi Kasım Esen tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışları izlemek için dondurucu soğuğa rağmen Meşe köyünde toplanan sporseverler, çalan kemençe eşliğinde horon teperek ısındı.

Müsabakalar sırasında Rize Valisi Kasım Esen ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı arasında da küçük bir lazbord yarışı yapıldı. Yarışmayı Bakırcı kazanırken, Vali Esen dengesini kaybedip düşünce parkuru tamamlayamadı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 13:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?