4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Mezarda emeklilik protesto edildi

Sosyal Güvenlik Reformu olarak bilinen ve 2008 yılının Mart ayında yasallaşması gündemde olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’na tepki amacıyla bugün Rize’nin Pazar ilçesinde bir protesto gösterisi düzenlendi.


Pazar’daki sivil topluk kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan ‘Herkese sağlık ve güvenli gelecek platformu’ tarafından organize edilen gösteri yürüyüşü Çarşıbaşı mevkiinde başlayarak Hükümet Meydanı’nda basın açıklamasıyla devam etti.

Ellerindeki dövizlerle Pazar Hükümet Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden platform üyelerinden Yaşar Aydın, Hükümet’in ambalajlayıp kamuoyuna bedava sağlık hizmeti diye sunduğu yasanın aldatmacadan ibaret olduğunu iddia ederek, “5 milyon insanın işsiz olduğu bu ülkede siz çalışma yasasındaki güvenliği engellemeye kalkıyor, kadın erkek 65 yaşında emekli olsun istiyorsunuz. Ortalama yaşam ömrü 66 olan ülkemizde yasanın çıkmasıyla 1 sene emekli ya olacağız ya da hiç olamayacağız” dedi.


Yasaya gelebilecek tepkilere karşı iktidar partisinin aldığı oy oranıyla savunma yaptığını söyleyen Yaşar Aydın, “Seçmenin yarısı bize oy verdi diyorlar. Evet, yarısı size oy vermiş olabilir. Ama yoksulluğu, talanı önleyin diye bu destek verildi. İnsanları mezarda emekli edin, hastane kapılarında öldürün diye oy verilmedi. Bu halk bunun da hesabını soracaktır” diye konuştu. Yapılan basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 16:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet telci IP: 88.232.111.xxx Tarih : 1.02.2008 17:09:46

sormak lazım bu topluluktan kaç tanesi bu yasayı çıkaranlara oy vermiş...