4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

MOBESE sistemi hizmete girdi

Rize’de Emniyet Müdürlüğü tarafından hizmete sokulan MOBESE sistemi ile şehrin önemli 60 noktası 24 saat izlenerek kayıt altına alınıyor. 

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından projelendirilen MOBESE sistemi hizmete girdi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin alt katında kurulan MOBESE merkezinde şehrin 60 farklı noktasına yerleştirilen çok fonksiyonlu kameraların aldığı görüntüler dev ekranda izlenerek kayıt altına alınıyor. Rize’de bulunun polis araçlarına yerleştirilen GPS sistemi ile araçların şehir içerisindeki hareketleri takip edilebiliyor. 

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Türk Polis Teşkilatı’nın 163. yıl dönümü dolayısıyla MOBESE Merkezi’nin kapılarını protokole ve basın mensuplarına açarak bu merkezde yapılacak çalışalar hakkında bilgi verdi. Demirtaş, halk desteği ile kurulan MOBESE Merkezi’nin yaklaşık 1 milyon 200 bin YTL’ye mal olduğunu belirtti. 

Şehrin 60 farklı noktasına fonksiyonlu kameralar yerleştirdiklerini kaydeden Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, “Gece görüş özelliğine de sahip olan bu kameralar sayesinde 24 saat şehrimizi izleyerek kayıt altına alıyoruz. Bu kameralar ile plaka okuma ve yüz tespiti de yapılabiliyor. Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüze bağlı araçlara yerleştirilen GPS cihazları ile bu merkezden tüm araçlarımızın hareketlerini kontrol edebileceğiz. Önümüzdeki günlerde ilimizde bulunan itfaiye ve ambulansları da bu kapsama alarak hizmet kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz. Acil servis, polis imdat ve yangın ihbar gibi acil aramaları tek bir numara altında toplayıp bu merkeze yönlendirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde telsiz görüşmelerini asgariye indirerek ekipler arasındaki muharebeyi araçlara yerleştirilecek olan bilgisayar sistemleri sayesinde bu merkezden sağlayacağız. Ekiplerimiz araçlarındaki bilgisayarları ile her türlü bilgi ve sorguya ulaşabilecekler. Teknik takipleri de bu merkezden yapacağız” dedi. 

Demirtaş, Rizeli’nin can ve mal güvenliğini en üst seviyeye çıkartarak Rize’yi çok daha huzurlu bir şehir haline getirmek istediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 10:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?