4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Muhsin Yazıcıoğlu Rize'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti hakkında açılan davanın kapatmama ile sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Partisinin Rize Dedeman Otel'de gerçekleştirilen Rize İl Başkanlığı Kongresi'ne katılan Yazıcıoğlu, AK Parti'nin kapatılması talebiyle açılan ve Anayasa Mahkemesi'nde görülen dava sonucuna göre AK Parti'nin kapatılmaması kararını değerlendirdi.

Çıkan karar sonucunda AK Parti'nin kapatılmamasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, "Parti kapatma davası açıldı. Millet büyük bir kaygı ve endişe ile belirsizlik içerisinde zaman öldürdü. Enerjisini tüketti. Türkiye içeride ve dışarıda prestij kaybetti. Kapatma davası kapatmama ile sonuçlandı. Bundan memnuniyet duyuyorum. Elbette Adalet Kalkınma Partisi'nin hakkında açılan davasının kapatmama ile sonuçlanmış olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye için önemli bir fırsat daha doğdu ve Türkiye daha fazla kaosa ve iç tartışmaya sürüklenmedi. Türkiye daha büyük ekonomik krizlere giden yollara girmemiş oldu. Türkiye yine burada zaman kaybetti ve belirsizliklerin meydana getirdiği gerilimlerle enerji kaybetti" dedi.

Yargının AK Partiye gerilla düğümü attığını ileri süren Yazıcıoğlu, bu kararla Türkiye'nin demokratikleşme açısından daha zor bir sürece girdiğinin altını çizerek şöyle konuştu: "Bu partinin kapanmamasıyla birlikte öyle bir karar alındı ki, kıpraşırsan seni kapatırım tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Gerilla düğümü atıldı. Hiçbir hareket yapmayacaksın, yaptığın anda başına bela gelir, kapatılırsın tehdidi ile karşı karşıya bırakıldı. Bu psikoloji içerisinde dün 367 milletvekili ile yapmadığı veya yapamadıklarını bu saatten sonra hiç yapamayacağı kanaatindeyim. Türkiye partinin kapatılmaması ile rahatladı ama öbür tarafta demokratikleşme açısından daha zor bir sürece girdi".

Kongrede daha sonra gerçekleştirilen seçimde Nusret Kaya ikinci kez BBP Rize İl Başkanlığı görevine seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 19:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?