4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Öğrencileri puding mi zehirledi?

Rize’nin Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, ilçede yedikleri pudingden zehirlenerek hastanelere kaldırılan öğrencilerin aslında zehirlenmediğini, psikolojik olarak etkilendiklerini açıkladı.


Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, geçtiğimiz gün Kalkandere İlçesi Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim gören yaklaşık 300 öğrencinin zehirlenme vakası ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Bazı öğrencilerin yedikleri yemekten rahatsızlandığını diğer öğrencilerin ise çocuk psikolojisi ile rahatsızlandıklarını dile getirdiklerini belirten Yavuz, “İlçemizde yaşanan olay zehirlenme değildi.

Öğrencilerimizin bazılarında mide bulantısı şikayetleri oldu. Ama zehirlenme olayı yok. Bizim öğretmen arkadaşlarımıza, en ufak bir şey olduğunda zaman kaybetmeden çocuklarımızı hastaneye götürün şeklinde uyarılarımız olmuştu.

Sadece bu konuda değil her türlü durum için bu geçerli. Arkadaşlar sağ olsunlar çok titiz davrandılar. Tabi çocuk psikolojisi, arkadaşının hastaneye götürüldüğü gören diğer öğrencilerde benimde midem ağrıyor deyince 64 öğrencimizi hastaneye götürdük. Dün akşam hastaneye götürülen tüm öğrencilerimiz hastaneden çıkmıştır. Rahatsızlığa neden olduğu iddia edilen puding numunesi incelenmek üzere Sağlık İl Müdürlüğümüze verildi. Bizde neticeyi bekliyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?