4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Öğretmensiz liseye öğrenci gelmiyor

Rize'nin Kendirli beldesindeki Kendirli Lisesi'nde yeterli sayıda öğrenci ve öğretmen bulunmadığı için 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı'na başlanamadı.


Kendirli beldesinde toplam öğrenci sayısı 35 olan liseye bu yıl sadece 7 öğrenci kayıt yaptırdı. Geçen yıl birinci sınıfta öğretim gören öğrencilerin büyük bir bölümü sınıfta kaldığı için okulun ikinci sınıfında sadece 5 öğrenci bulunuyor. Yeni eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen okulda sadece üç öğrenci bulunuyor. Yeterli sayıda öğrenci olmadığı için okula atanan öğretmenler de tayinlerini istedi. Hafta başında okulda sadece okul müdürü ve müdür yardımcısı bulunduğu için Kendirli Lisesi'nde yeni
eğitim-öğretim yılına başlanamadı.


Okul Aile Birliği Başkanı Adem Aslan, okulu ziyaret eden Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik'e tepki göstererek öğretmen bulunmadığı için öğrencilerin okula gelmemesinden şikayet etti. Okulda öğretmen olmadığı için öğrencilerin ders başı yapamadığını söyleyen Aslan, okula gelen öğrencilerin de evlerine geri dönmek zorunda kaldığını anlattı.


Kendirli Lisesi tüm imkanlara sahip olmasına rağmen okulda öğrenci sayısının yetersizliğine dikkat çeken Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik de her şeye rağmen okula öğretmen atandığını söyledi. Okuldaki sıkıntının yeterli sayıda öğrenci bulunmaması olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu: "Okulun öğretmen ihtiyacını tamamen karşıladık. Öğrencilerimizin gelmesiyle birlikte eğitim-öğretim başlayacak. Şu an sıkıntımız öğrencinin olmaması. Kendirli'de öğrenci sayısının artmasını umuyoruz. Öğrenci sayısının yetersizliğine rağmen okulda herhangi bir eksik yok. Bu da okul aile birliğinin gayretli çalışmaları ile olmuştur. Öğretmenlerimiz görevi başında öğrencilerinin okula gelmesini bekliyor."


Okuldaki 3 üç öğrenci ise okulda öğretmen bulunmadığı için bazı arkadaşlarının evde uyuduğunu ya da çay bahçesinde çay topladıklarını belirterek "Öğretmen olmadığı için arkadaşlar okula gelmedi. Geçen yıl branş derslerimizin çoğuna beden eğitimi ve resim öğretmenleri girdi. Beden eğitimi öğretmeni ne anlar matematikten. Haliyle arkadaşlarımız da okula gelmedi" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?