4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Oku düşün paylaş

Hayal Ortakları Derneği tarafından yurt genelinde 40 ilde uygulamaya konulan Oku Düşün Paylaş Projesi Rize’de beş okulda uygulamaya konuldu.

Uygulama bugün Çaykur İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 20 dakikalık bir eğitim seansı ile tanıtıldı. Tanıtım programına Rize Valisi Kasım Esen, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Hayal Ortakları Derneği’nin kurucusu Sinan Yaman, projede görevli gönüllü öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Rize Proje Lideri Volkan Yıldırım projenin Rize ayağıyla ilgili açıklamalarının ardından seçilmiş öğrencilerle 20 dakikalık bir eğitim seansı gerçekleştirdi. Proje kapsamında oluşturulan kütüphaneyle ilgili bilgiler verildi.

Programda söz alan Rize Valisi Kasım Esen son zamanlarda tartışmalara konu olan “Mustafa” isimli sinema filmini değerlendirerek “Bu günlerde Mustafa isimli bir film oynuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını bir saate sığdıran bir belgesel. Tartışılan bir film. Bende izledim. Senaristler gaziyi sadece Türk toplumunu değiştirmeye çalışan bir lider olarak anlatıyorlar. Marks gibi fikirleri dünya çapında ele alınan bir lider olarak tanıtmıyorlar. Atatürk bir saatlik bir filme sığmaz. Çok farklı yönleri ele alınarak bir çok film yapılması gerekir. Onun için yeni filmlerinin de yapılması lazım” dedi.

Vali Kasım Esen, Atatürk gibi bir lideri çıkartan Türk Milleti’nin başkalarının seçtiği lidere sevinmesini de eleştirerek “Atatürk gibi bir lideri çıkaran bu millet başkalarının seçtiği liderine seviniyorsa o şairin söylediği gibi mundar bir kalpten muhteşem bir maziye kanatlanan, sürekli geçmişi özleyen geçmişi arayan nesiller yetiştirip durur. Biz muhteşem bir geleceğe kanatlanan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bunu yapamazsak birbirimizi yeriz. Birbirimizin kuyusunu kazarız. Bu topraklarda yıllardır birlikte yaşayan insanlar birbirinin düşmanı olur. Birbirine silah çekerler. Onların üzerine başkaları oyunlar kurar. Bizim ülkemizde yetişen dünyanın en güzel çiçekleri solar giderler” diye konuştu.

Öte yandan Oku, Düşün, Paylaş Projesi kapsamında Rize’de beş okulda yaklaşık 600 öğrenciye Volkan Yıldırım isimli gönüllü öğretmen tarafından eğitim verileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 22:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?