4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

OSB'ye yatırım için 35 firma başvurdu

Rize Valisi Kasım Esen, OSB'de yatırım yapmak isteyen firmaların müracaatlarının alınmaya devam ettiğini, şu ana kadar 35 firmanın yatırım yapmak amacıyla kendilerine başvurduğunu söyledi. 

Esen, Rize OSB yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, askı sürecini tamamlayıp Sanayi ve Ticaret Bakanlığının onayına sunulacak olan imar planı ve projeleri hazırlanan avam ve zar projelerinin durumlarının görüşüldüğünü belirtti.

Rize OSB'de başlanacak olan altyapı çalışmaları için bir inşaat mühendisinin Kasım ayı itibariyle göreve başlatılmasına karar verildiğini ifade eden Esen, "İlimizde OSB kurulması 1997 yılında yatırım programına alınmış,OSB'nin Rize merkezinden 30 kilometre uzaklıkta, Kalkandere ilçesi sınırları içinde kurulması müteşebbis heyetince uygun görülmüştü. Rize OSB için ilk etapta alınması düşünülen alan olan 600 dönüm arazinin 305 dönümünün kamulaştırılması işlemleri daha önce tamamlanmıştı" dedi.

37 PARSEL OLUŞTURULDU

Vali Esen, OSB'nin mevzi imar planının bitirildiğini, en düşük 5 bin, en büyük 30 bin metrekare olmak üzere toplam 37 parsel oluşturulduğunu kaydederek, şu bilgiyi verdi:"Bölgenin altyapı avam ve uygulama projeleri bitmiş, parselasyon ihalemiz yapılmıştır. Ancak, parselasyonda kanun gereği 1 aylık askı süreci söz konusudur. Bunun için altyapı ihalesinin 2009 yılına sarkacağı düşünülmektedir. Ancak parselasyonun askı sureci içerisinde altyapı ihale sürecinin başlatılması halinde, 2008 yılı aralık ayının ilk günlerinde altyapı ihalesinin yapılabileceği düşünüyoruz." diye konuştu. Esen, Rize OSB'de yatırım yapmak isteyen firmaların müracaatlarının alınmaya devam ettiğini, şu ana kadar 35 firmanın yatırım yapmak amacıyla kendilerine başvurduğunu söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:07:12
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 17:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?