4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Penis kesen kadına soyadı tepkisi

RİZELİ Topaloğlu, Toptan ve Topcan gibi çeşitli soyadlarını alan aile fertlerinin oluşturduğu Topaloğlu Vakfı Başkanı D. Ali Toptan, Trabzon’da yaşanan olayda sevgilisinin penisini kesen İlknur Toptan’ın aileleri ile bir bağı olmadığını açıkladı.

Topaloğlu Vakfı Başkanı D. Ali Toptan, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yaşanan bir olayda adı gündeme gelen bayanın soyadının Toptan olarak zikredildiği görülmüştür. Söz konusu bayan evli olduğu eşinden 2006 yılında mahkeme kararı ile resmen boşanmış ve ‘Coşkun’ olan eski kızlık soyadını almıştır. Ancak bayan, Nüfus idaresinde kimlik değişimi yapmadığı için Toptan soyadını kullanmaya devam etmektedir. Söz konusu bayanın Toptan ailesi ile bir ilişkisi kalmamıştır. Böyle bir olayla Toptan ailesinin adının kullanılması bu soyadı taşıyanları üzmüştür. Yasal olmadan halen Toptan soyadını taşıyan bu saygısız bayanı bir an önce soyadımızı kullanmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Aksi halde yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz. Bugüne kadar saygınlığını korumuş Topaloğlu ailesinin isminin bu tip çirkef insanlar tarafından lekelenmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Topaloğlu ailesi, soyadı kanunu çıktıktan sonra Toptan ve Topcan gibi değişik soyadları aldı. Bugün bu geniş aile mensupları Topaloğlu Vakfı çatısı altında birara gelmiş durumdalar.

Trabzon’da bir otelde 3 gün önce meydana gelen olay şöyle gelişti: İlknur Toptan (39), sabaha karşı aynı odada kaldığı Sinan Günaydın’ın (28) penisini ekmek bıçağı ile keserek karşıdaki binanın çatısına attıktan sonra kaçtı. Çatıda bulunan penis, Günaydın’ın Trabzon’daki ilk tedavisinin ardından uçakla gönderildiği İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde yapılan ameliyatla dikildi. Olaydan sonra Rize’nin İyidere ilçesinde polise teslim olan ve getirildiği Trabzon’da hakim karşısına çıkartılan İlknur Toptan ise ifadesinde, “Evlenme vaadiyle bana sahip oldu. Sonra beni fuhuşa teşvik etti. Pazarladığı erkeklerle anlaştı, bana hiç para vermedi, sürekli dövdü. Olay günü de tartıştık. Alkollüydüm. Uyuyunca bıçakla penisini kestim” dedi. İlknur Toptan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 17:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a IP: 85.103.11.xxx Tarih : 6.08.2008 21:37:28

ellerine sağlık bence böyle birinden dolayı gurur duymalıydınız adamın ailesinden olanlar utansın