4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Polis kurşunuyla yaralandı

Rize'de, polise mukavemet eden bir kişi vurularak yaralandı.

Ercan G. (27) isimli genç, A.Y. isimli polis memurunun silahından çıkan kurşunla boyun ve omuz kısmından ağır yaralandı. Ercan G., kaldırıldığı Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olayla ilgili açıklama yapan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Polis Merkezi Amirliği'ne gelen iki vatandaşın polise mukavemette bulunduğunu ve bir tanesinin bir polis memuruna yumruk attığını söyledi. Şahsın üzerindeki bir satır ve bir de tabancayı çıkararak tabancayı yanında bulunan abisine verdiğini belirten Emniyet Müdürü Demirtaş, şöyle konuştu: "Abisinden polislere ateş açmasını istiyor. Kendisi satırla polisin üzerine yürüyor. Polis bu durumda kendisini korumak için önce havaya ikaz ateşi açıyor. Şahısların saldırıyı sürdürmesi üzerine şahısları etkisiz hale getirecek şekilde silahını kullanıyor. Şahsa ateş ediyor ve şahsı omuzundan ve boynundan hafif şekilde yaralıyor. Olay çok yönlü soruşturuluyor."

Polise karşı etkin direnme ve polisin hayatını tehdidin söz konusu olduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ne olursa olsun bir şahıs yaralanmıştır. Bu şahsın yaralanmasında polisin orantısız güç kullanması ya da silah kullanımının gerektiği şartlar bakımından hem adli hem de idari yönden soruşturma sürmektedir. Kusurlu görülenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır." Demirtaş, olaya karışan polis memurunun şimdilik görevinin başında olduğunu söyledi.

OLAY NASIL OLDU BİLMİYORUM
Ercan G.'nin eniştesi Davut Kut da yaptığı açıklamada, sadece kayınbiraderinin polis tarafından vurulduğu bilgisine sahip olduğunu belirterek, "Bana gece saat 03.00'de 'kayınbiraderin vuruldu' diye haber geldi. Hastaneye geldim. Olayın ne şekilde olduğunu bilmiyorum. Burada öğrendim polis tarafından vurulmuş" dedi.
Ercan G.'nin psikolojik problemleri olduğu ve ilaç tedavisi gördüğü öğrenildi. Öte yandan olayda Ercan G. tarafından kullanıldığı iddia edilen satırın hastanede üzerinden alındığı, silahın ise evinde bulunduğu ve silahın kuru sıkı olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 14:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?