4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize, Susiç ile nefes aldı

Çaykur Rizespor'un ilk yarıdaki performansını Susiç'ten önce ve Susiç'ten sonra diye ikiye ayırmak gerekiyor.
Çünkü Karadeniz ekibi, Boşnak teknik adam göreve getirilmeden önceki üç maçlık performansıyla tam bir umutsuz vaka görüntüsü sergilemişti. Sezona Samet Aybaba ile başlayan Rizespor, ilk hafta Ali Sami Yen'de hezimete uğradı, G.Saray sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bir sonraki maç Rize'de olmasına rağmen gülen taraf konuk ekip G.Birliği'ydi ve 5-1'lik Trabzonspor yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu.

Rizespor, Aybaba yönetimindeki üç maçta da puan yüzü göremezken, 11 defa sarsılan ağlarına karşılık rakip fileleri sadece bir defa havalandırabilmişti. Bu iç karartıcı istatistik, takımın küme düşeceği korkularını da erkenden Karadeniz sahillerine taşımıştı. Ancak yönetim, daha önce de çalıştığı Boşnak teknik adam Saffet Susiç'e 31 Eylül 2007 tarihinde imza attırarak kötü gidişi tersine çevirecek hamleyi yaptı. Susiç, iyi bir kadroya sahip olduklarını, ihtiyaç duydukları tek şeyin bir galibiyet olduğunu söyledi. Nihayet o galibiyet de geldi. Susiç yönetimindeki ilk maçta Rizespor, sahasında Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup etti. Bir sonraki hafta ise Kadıköy'de F.Bahçe'ye teslim olmadı, 1-1 berabere kalarak evine puanla döndü.

Susiç'in gelişiyle birlikte başarılı savunma oyuncusu Kürşat'ın da takıma kazandırılması, Fahri Tatan, Leandro Rodriguez, Nascimento Ribeiro gibi oyuncuların iyi performans göstermesi, dahası Rizespor'un takım oyununu başarıyla uygulaması sonuçlarını verdi. Saffet Susiç'in usta taktikselliği alınan kritik galibiyetlerde başrol oynadı. Karadeniz ekibi, Saffet Susiç yönetiminde 6 maçtan sahadan galibiyetle ayrılırken, 5 karşılaşmayı puansız tamamladı, üç maç ise beraberlikle sonuçlandı. Rizespor, Sezonun ilk yarısını 21 puanla Gaziantep'in averajla bir basamak gerisinde 11. sırada tamamladı.

Rizespor'un büyük takımlar karşısındaki performansı da dikkat çekiciydi. Samet Aybaba yönetiminde, Galatasaray ve Trabzonspor'a farklı skorlarla mağlup olan Karadeniz ekibi, Susiç'le çıktığı Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını deplasmanda oynamasına rağmen kaybetmedi. İki karşılaşma da 1-1'lik skorla sona erdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 19:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?