4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize Üniversitesi için imza kampanyası

Rize Üniversitesi Kampusu Derneği Başkanı Ömer Ali Sadıkoğlu, dağınık şekilde kurulan Rize Üniversitesi’nin şehir dışında tek bir noktada toplanması için imza kampanyası başlattı.
Rize’de Ömer Ali Sadıkoğlu isimli girişimci kurduğu Rize Üniversitesi Kampusu Derneği ile kapanan Rize Üniversitesi’nin kampus yeri tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Rize’de uzun süren tartışmalar neticesinde üniversite kampusunun dağınık bir şekilde şehir içerisinde kurulması kararının 15 yıl sonra felaket getireceğini savunan Sadıkoğlu, üniversitesi kampusunun şehir dışında tek bir noktada kurulması için imza kampanyası başlattı.
Sivil toplum kuruluşlarının desteğini almaya çalışan Sadıkoğlu, “25 sene sonra üniversitemizde 30 bin öğrenci, 5 bin öğretim görevlisi ve üniversite çalışanının olduğunu varsayalım. Üniversitemizin ana kampusu olmadığı için 35 bin insan nerede ev bulursa oraya ikamet edecektir. Bu nüfusun yüzde 60 oranında araba sahibi olduğunu düşünürsek 2030 yıllarında her sabah ve akşam 20 binden fazla araba trafiğe çıkacaktır. Çiftekavak’tan Taşlıdere’ye iki saatte gidilemeyen bir ilde hangimiz yaşamak isteriz” dedi.


Amaçlarının üniversitenin bütün birimlerinin tek bir yerde toplanması olduğunu kaydeden Sadıkoğlu, “Kampus yeri il merkezine 7 kilometre mesafede her yönüyle temiz hava, güzel doğa, sakin ortam olan Isırlık mevkii olmalıdır. Bu yerde devletimizin 170 dönüm arazisi mevcuttur. Arazi verimsiz olduğu için kamulaştırma maliyeti oldukça düşüktür. Hatta arazi sahipleri bir kısım arazilerini hibe edebileceklerini ifade etmektedir. Sonuç olarak geliyorum diye haykıran bu kıyameti yaşamamak için bütün insanımızın yardımını talep ediyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’de Rize Üniversitesi’ni yeni kurulacak fakültelerinin Isırlık kampusunda açılması hususundaki gayretimize halkımızın katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 15:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?