4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize'de atama şoku

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan son kararname ile Rize’de iki yıl görev yapan Vali Kasım Esen’in Merkez Valiliği’ne atanması şehirde şaşkınlıkla karşılandı.

11 Ekim 2006 tarihinde çıkan kararname ile Kadıköy Kaymakamlığı’ndan Rize Valiliği görevine getirilen Esen, bu görevinde 2.5 yılı tamamlayamadan merkeze atandı.

Esen, Rize’de görev yaptığı süre içerisinde ortaya koyduğu ilginç projeler ve renkli kişiliği ile dikkatleri üzerinde toplayan bir vali olmuştu. Kasım Esen, kahvehanelere eğitim zorunluluğu getirilmesi, her kahvehanenin bir öğretmene zimmetlenmesi, öfke kontrol yönetimi, yaz aylarında çay üreticileri için seyyar tansiyon ölçen ekipleri kurulması, eşini dövenlerin silah ruhsatlarının iptali ve eşini dövenlere silah ruhsatı verilmemesi, resmi bayram ve törenlerde konuşmaların engelli vatandaşlar için işaret dili ile tercüme edilmesi zorunluluğu, yabancı iş yeri isimlerinin Türkçe isimler ile değiştirilmesi, sarhoş eden gözlükle trafik eğitimi, Dünya Rizeliler Günü’nün kabulü ve kutlanmaya başlaması gibi bir çok ilginç projeyi hayata geçirmişti. Esen’in ortaya attığı denizde yüzen otopark projesi çok tartışılmış ama hayata geçirilememişti.

Merkeze atanmasının şaşkınlığını yaşayan Rize Valisi Kasım Esen konuyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara sadece, “Rize Valiliği’ne atanırken de haberim olmamıştı. Alınırken de haberim olmadı” şeklinde cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yesil IP: 85.181.244.xxx Tarih : 23.12.2008 17:32:24

Bazi olaylari incelersek sayin vali gecenlerde güvenlik kontrol bölgesinde güvenlik görevlilerine arattirmistir bu valilik makamina hicde yakisan bir olay degildi bunun gibi nice olaylar o makamda oturan kisi o makammin forsunu korumaliydi görüsündeyim bunlar cocukca uygulamalardi