4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize'de heyelan:2 ölü- fotogaleri

Rize'nin Pazar ilçesinde sahur vaktinde yaşanan heyelanda aynı aileden baba ile 1 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.


Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası Pazar ilçesinde heyelan yaşandı. Sahur vaktinde saat 03.00 sıralarında Soğuksu Mahallesi'nde yaşayan Çelik ailesinin oturduğu Altay Apartmanı'nın arka bölümünde heyelan yaşandı. Ailenin sahur hazırlıkları yapmak üzere kalktığı bir sırada yaşanan olayda baba Özcan Çelik (27) ile 1 yaşındaki oğlu Efe Çelik hayatını kaybetti. Sivil Savunma ekipleri tarafından toprak altından çıkarılan cesetler Pazar Devlet Hastanesi morguna
kaldırıldı. Hastaneye gelen anne Yeliz Çelik'in sinir krizi geçirirken, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yeliz Çelik, "Sahurluk bir şeyler hazırlamak üzere uyanmıştık. Oğlumun yattığı odadan sesler gelmesi üzerine eşim odaya yöneldi. Bu sırada bu olay meydana geldi" dedi.


Toprak kayması sonucu Rize-Pazar karayolunun bir bölümü trafiğe kapandı. Park halindeki bir TIR toprak altında kalırken, yolun trafiğe açılması için çalışmalar sürüyor.


Öte yandan 1996 yılında da aynı bölgede 7 katlı bir binanın heyelan nedeniyle çöktüğü ancak binanın önceden boşaltılması sorucu can kaybının yaşanmadığı ortaya çıktı. Heyelan tehlikesi olan bölgenin yerleşime açılması tepkilere neden oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:30:52
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 10:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?