4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize'de örnek davranış

Rize’de Dergah Pastaneleri Sahibi Hızır Bostan müşterilerine 30 bin adet kitap dağıtacak.
Rizeli işletmeci, Dergah Pastaneleri sahibi Hızır Bostan başlattığı bir kampanya ile müşterilerine Türk ve Dünya Klasiği eserlerin bulunduğu toplam 30 bin adet kitap dağıtıyor. İşlerlerine gelen her müşteriye bir adet kitap hediye etmeyi planlayan Bostan bugün Rize merkezde bulunan iş yerinde düzenlenen törenle kitapların dağıtımına başladı.
Törene Rize Valisi Kasım Esen, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, resmi ve sivil kuruluşların temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Burada bir konuşma yapan Bostan, Japonya’da bir kişinin yılda ortalama 25 kitap okuduğunu hatırlatarak, “Bizde ise bir kişi yılda ortalama bir kitap bile okumuyor. Bizim gibi işletmelerin tek görevi ticaret değildir. Bizim sosyal ve kültürel sorumluluklarımız da var. İlimizdeki okuma oranının üst seviyelere çıkabilmesinde bizimde biraz faydamız olsun istedik. İlk etapta bize gelen müşterilerimize dağıtmak üzere 30 bin adet kitap hazırlattık. Dağıtımına başladık” dedi.


Rize Valisi Kasım Esen ise yaptığı konuşmada artık devletlerin gücünün bilim ile ölçüldüğünü belirterek, “2. Dünya Savaşı’ndan sonra devletlerin gücü yaptıkları binaların yüksekliği ile ölçülürdü. Kim daha yüksek bir gökdelen yapmışsa en güçlü devlet o sayılırdı. Artık devletlerin gücü yaptıkları yüksek binalarla değil bilimde geldikleri seviyelerle ölçülüyor. Rizeli çok zekidir, ‘Bir Türk dünyaya bedeldir’ demekle olmuyor artık. Gönüllere ve dünyaya hakim olmanın yolu artık bilimden geçiyor. Başkaları 80 bin kelime kullanırken sen 3-4 bin kelime kullanırsan gönüllerin ve dünyanın hakimi olamazsın. Rize’de başlatmış olduğumuz okuma kampanyaları ile okullarımızda önemli mesafeler aldık. Biz Nasrettin Hoca gibi göle bir maya çaldık. Ya tutarsa diye. Eğer tutarsa Rizeliler gönüllerin ve dünyanın hakimi olur” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:54:26
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 21:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?