4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rizeli gururudan direniyor

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rizelinin piyasadaki ekonomik sıkıntılara rağmen gururundan iş yerini kapatmamak için sonuna kadar direndiğini söyledi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) Türkiye genelinde kapanan iş yeri sayısının açılan iş yeri sayısından fazla olduğunu açıklamasına rağmen Rize'de açılan iş yerlerinin kapanan iş yerlerinden fazla olduğu öğrenildi. Rize'de 2008 yılının ilk üç ayında 64 yeni iş yeri açılırken, 28 iş yerinin kapandığı açıklandı.

RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rizeli'nin gururundan iş yerini kapatmamak için sonuna kadar direndiğini belirterek "TOBB tarafından açıklanan rakam Türkiye geneli rakamlardır. Rize'de Türkiye genelinin aksine açılan iş yeri sayısı kapanan iş yeri sayısından fazla. Rize'de piyasalar Türkiye geneline kıyasla biraz daha iyidir. Ancak birçok esnafımız zor durumdadır. Bu tablonun birçok farklı faktörü var. Örneğin hemşehrilerimiz gururundan çok zor durumda kalmadıkça iş yerlerini kapatmıyor. İş yerinin kapatılması kaçınılmaz olduğunda kapatma kararı alıyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 16:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?