4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

'Rizeli'ye yakışır şekilde ateş etti!'

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2 Mart Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kutlamalarına katılan bir kız öğrencinin silahla ateş etmesini normal olarak değerlendirdi.

Kız öğrencinin Rizeli'ye yakışanı yaptığını belirten Bakırcı, köyde çocuk ve yeğenlerini silaha alıştırdıklarını söyledi. Bakırcı, bölge insanının silaha yatkın olduğunu belirterek temsili canlandırmalarda silah kullanılmasına neden tepki gösterildiğine anlam veremediğini belirtti.

Bu ülkenin kurtuluşunda ülkenin 7'den 70'ine kadar kadınıyla erkeğiyle herkesin silah kullandığını belirten Halil Bakırcı, "Rizeli bu işe daha yatkındır. Temsili canlandırmada heyecanlı bir kızımız, kendisine verilen silahla Rizeli'ye yakışır bir şekilde ateş etmiştir. Bu tip bayramlarda bunlar olur. Olması gerekiyordu. Ufak kız çocuğuna silah verilmesinin kötü örnek olacağı düşüncesine ben katılmıyorum. Kurtuluş Savaşı silahla olmuştur" dedi.

Kendisinin de tüm Rizeliler gibi silah taşıdığını ifade eden Bakırcı, "Kanunlar çerçevesinde ruhsat alarak bunu taşıyoruz. Köyde yeğenlerimizi, çocuklarımızı zaman zaman silah atmaya alıştırıyoruz. Rizelilerin, Türklerin geninde vardır silah sevgisi. At, avrat ve silah demişiz. Bir magandalık şeklinde değerlendirmemek gerekir. Bu bir kültürdür" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?