4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rizespor alacağını tahsil etti

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır, eski teknik direktörleri Samet Aybaba davasında haklı bulunduklarını ve kazandıkları 306 bin doları tahsil ettiklerini söyledi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samet Aybaba'nın geçen sezon ligin ikinci haftasındaki Gençlerbirliği maçı sonrası yeşil-mavili taraftarların kendisine kötü tezahürat yaptığı gerekçesi ile görevini bıraktığını anımsattı.

Aybaba'nın kendilerinden peşinat olarak aldığı 400 bin doları iade etmediğini söyleyen Çakır, şöyle devam etti:

''Aybaba ile yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca kulübümüz menfaatlerini göz önüne alarak gerekli belgelerle Futbol Federasyonu'na şikayette bulunmuştuk. Futbol Federasyonu da ligin ikinci haftasında görevinden ayrılan eski teknik direktörümüz Samet Aybaba'ya, kendisine ödemiş olduğumuz 400 bin dolarlık peşinatın 375 bin dolarının geri ödemesine, ayrıca kulübümüze 50 bin YTL tazminat ödemesine karar vermişti.''

Aybaba'nın Tahkim Kurulu'na gitme hakkını kullandığını kaydeden Çakır, ''Tahkim Kurulu, Aybaba'nın kulübümüze 306 bin dolar para ödemesine hükmetti. Aybaba'nın lisansı alacağımızı ödememesi durumunda askıya alınabilecekti. Kendisi alacağımız olan bedeli yatırmıştır'' dedi.

Çaykur Rizespor'un hakkını aramak için yönetim olarak hiçbir zaman fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydeden Çakır, ''Her ne şartta olursa olsun, Çaykur Rizespor'un menfaatleri doğrultusunda mücadele vermekten kaçmadık. Samet Aybaba davasında da kulübümüzün haklılığı ortaya çıkmıştır. Çaykur Rizespor'un bir lirasını kimseye yedirtmeyiz. Kimse bunun aksini düşünmesin'' diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 15:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?