4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize'ye 15 milyon YTL'lik girdi

Rize Dernekler İl Müdürü Turgay Esen, sivil toplum örgütlerinin Rize’ye geçtiğimiz yıl 15 Milyon YTL girdi sağladığını açıkladı. 

Rize Dernekler İl Müdürü Turgay Esen, Rize’de bulunan dernek ve vakıfların ilin sosyal ve kültürel hayatına sağlamış oldukları katkının yanı sıra ekonomik anlamda da büyük katkıları olduğunu söyledi. Esen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sivil toplum örgütlerinin sosyal hayatımıza bedeli ölçülmez katkılarının yanı sıra il geneli faaliyette bulunan 574 derneğimizin 2007 yılı beyanlarına il ekonomisine yaklaşık 15 milyon YTL' lik nakdi katkı sağlamaktadırlar. Çaykur Rizespor’un sağladığı girdi ise bunun dışında 25 milyon YTL’dir. Derneklere yapılan bağışların büyük oranda il dışından yapılması ildeki ticaret hayatının canlandırılmasında inkar edilemez bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi. 

Derneklere 2006 yılına göre nerdeyse iki kat tutarında bağışın olduğunu hatırlatan Esen, 260 kişinin derneklerde istihdam edilerek işsizliğin azaltılmasında önemli bir katkı sağladığını da belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 17:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?