4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Silah kaçakçılığı operasyonu

Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından 8 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonda, çok sayıda kaçak silah ele geçirilirken, olaylarla ilgili 41 kişi hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi'nden diğer bölgelere el yapımı silahların kaçakçılığını yapan bir organizasyona yönelik operasyon yapıldı.

Operasyonda, örgütün liderliğini B.A.Ç., M.B. ve S.Ö. isimli şahısların yaptığı belirlendi. Değişik illerde farklı tarihlerde toplam 80 adet el yapımı tabanca, 85 adet şarjör, 1 adet av tüfeği ve bin 202 adet değişik çap ve markalarda fişek ele geçirildi. Operasyonda 11'i tutuklu, 30 gözaltı olmak üzere toplam 41 kişi hakkında adli tahkikat başlatıldı.

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda, Trabzon merkez ile Of, Sürmene ve Maçka ilçelerinde 11 şahıs, Rize merkez ile Ardeşen, Pazar ve İyidere ilçelerinde 11 şahıs, Zonguldak'ta 1 şahıs, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 2 şahıs, Aydın'da 1 şahıs, Artvin merkez ile Hopa ve Arhavi ilçesinde 2 şahıs ve İstanbul'da da 2 şahıs olmak üzere toplam 30 şahıs gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında 3 adet imalathane ele geçirilirken, bu imalathanelerde silah yapımında kullanılan malzemelere de el konuldu. Ayrıca 80 adet el yapımı tabanca, 90 adet şarjör, bin 839 adet fişek ve 4 adet av tüfeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların TCK'nın 220. Maddesi kapsamında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgütün yöneticisi kadrosunda bulunmak, örgüte üye olmak, örgüte yardım ve yataklıkta bulunmak, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet kapsamında kurulan suç örgütünün yasa dışı silah imal etmek, satmak, satmaya aracılık etmek ve bu amaçlarla bulundurmak' suçlarından adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

Operasyon Trabzon'un yanı sıra Rize, Artvin, Gümüşhane, Zonguldak, İstanbul, Aydın ve Adana'da yapıldı.

Operasyonda, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan imalathanelerde yasa dışı yollardan el yapımı silah imalatının gerçekleştirildiği, yapımı tamamlanan silahların yurdun değişik bölgelerine çay paketleri ve bilgisayar kasası içerisine saklanarak otobüs kargoları ve kargo şirketleri vasıtasıyla gönderildiği tespit edildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 16:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?