4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Şimdi de hamsi şiş kebap

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ve ızgarasından kızartmasına, güvecinden mücverine, pilavından köftesine kadar bilinen 30'a yakın yemeği yapılan hamsi, bu kez kebap olarak hamsi sevenlerin beğenisine sunuluyor.

Pazar ilçesinde lokanta işletmecisi Mustafa Kandemir, Rize'nin mutfak kültüründe, hamsili yemeklerin önemli ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu söyledi.

Hamsinin pek çok çeşit yemeğinin yapıldığına işaret eden Kandemir, "Biz de ustamızla 'hamsinin pilavı, ekmeği gibi pek çok çeşidi var. Kebabı neden olmasın' düşüncesiyle hamsi kebap yapmaya karar verdik. Hamsi kebabı hazırlayıp müşterilerimize sunduğumuzda da oldukça beğenildiğini gördük" dedi.

Hamsi kebabı tatmak için ilçe dışından bile müşterilerinin geldiğini ve çok beğenildiğini ifade eden Kandemir, "Hamsiyi ayıkladıktan sonra kebap harcı ile birlikte yoğuruyoruz. Çeşitli baharatlar ekledikten sonra pişirip müşterilerimize sunuyoruz" diye konuştu.

Müşteriler ise hamsi kebabın güzel bir tadı olduğunu belirterek, "Herhalde Rize'de bulabileceğimiz en güzel şey bu. Normal kebap ile karşılaştırtığımızda daha güzel, hoş bir tadı var" dediler.

...
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:49:41
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 17:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?