4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

'Şuursuz hainler!'

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Rize İl Temsilcisi Burhan Okutan, sözde soykırım iddiaları için Ermenilerden özür kampanyası başlatanları şuursuzluk ve ihanet ile suçlayarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bu konudaki tepkisini desteklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okutan, sözde soykırım iddiası üzerinden başlatılan kampanyanın yalanlar üzerine kurulu olduğunu ve milletin huzurunu kaçırdığını belirterek şunları kaydetti: “Bu sözde aydınlar Ermenistan’ın işgali altında bulunan Karabağ’ı niçin görmüyorlar? Bu imzacılar Hocalı soykırımını neden imza kampanyalarıyla telin etmiyorlar? Yakın geçmişte yaşanan bu katliam süreci devam ederken, ortada fiili bir gerçek varken neden bu meseleleri ısıtıp ısıtıp milletimizin önüne koyuyorlar? Aşımıza zehir katıyorlar, milletimizin huzurunu kaçırıyorlar. Yalanlar üzerinden tarihi inşa ediyorlar. Bu Ermenicilik hayranlığı acaba var olan fiili işgali örtmek için mi?”

Başbakan Erdoğan’ın gösterdiği tepkiyi de gönülden desteklediklerini vurgulayan Okutan, “Başbakanımızın tepkisini millet olarak canı gönülden destekliyoruz. Devletimizin en yetkili ve etkili mercileri bu konunun konuşulmasını, arşivlerin ortaya konulmasını talep etmesine rağmen bu sözde aydınların beyhude çabası neden? Bunların yaptıkları ya şuursuzluk veyahut da hainliktir. Bu yaklaşımlarını başka ne ile izah edebiliriz. Sayın Başbakanın ifadesiyle, özür dilemesi gerekenler tabii ki suçu işleyenlerdir, yani kendileridir. Millet olarak bu hakikati yüzlerine vuruyoruz. Tarihin ve milletin gerçek kanaati budur. Bu tarihi ve fiili hakikati bütün akliselim dimağlara böylece haykırıyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?