4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Tanrıverdi'den türban açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, türban konusunda yaptığı açıklamada, özgürlüklerin önündeki yasakların kaldırılması yönünde aklıselimin hakim olduğunu söyledi.


AK Parti 5. Bölge Yerel Yönetimler Şurası'na katılmak üzere Rize'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, türbanla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Beraberindeki milletvekilleri ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı makamında ziyaret eden Tanrıverdi, türbanın insanın temel hak ve özgürlükleriyle ilgili bir konu olduğunu belirterek, "Türban konusunda olumlu gelişmeler oldu. Esasen türban insanların temel hak ve özgürlükleriyle ilgili bir konudur. İnsanlar istediği gibi yiyebilir, gezebilir ve giyinebilirler" dedi. Ancak farklı anlayış ve farklı nedenlerle bir yasaklama söz konusu olduğunu anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Hak ve özgürlüklerin önüne hiçbir zaman yasak konulmamalı. Bu düşünce ile son günlerde çok olumlu adımlar atılmıştır. Özgürlüklerin önündeki yasakların kaldırılması yönünde aklıselim hakim olmuştur. Bu çerçevede inanıyorum ki önümüzdeki günlerde mecliste önemli bir karar alınacaktır. Bu Türkiye'nin de demokratikleşmesinin de önemli bir göstergesi
olacaktır."


Hak-İş Sendikası'na bağlı Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Hak-İş Sendikası'nın kurucularından Tanrıverdi'ye Hak-İş Sendikası'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir plaket takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?