4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Tarihi konak ortada kaldı

Rize'nin en eski yapılarından biri olan tarihi Tuzcuoğlu Konağı, yapımı TOKİ tarafından sürdürülen Devlet Hastanesi inşaatının ortasında kaldı.


Rize Devlet Hastanesi'nin Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devrinin ardından TOKİ tarafından 2007 yılı içerisinde yeni Rize Devlet Hastanesi İnşaatı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun engeline takıldı.

İnşaatın tam ortasında kalan 138 yıllık tarihi Tuzcuoğulları Konağı tarihi ve kültürel önem taşıdığı için yıkılamıyor. Bir zamanlar Atatürk'ün de konakladığı konak yıllarca Rize valilerine de konaklık yaptı. Son olarak bir girişimciye ihale yolu ile kiralanan konak lokanta olarak kullanıldı.

TOKİ'nin inşaat yüklenici firma şantiye sorumlusu Sevinç Dağlı, yaşanan engelin kalkmak üzere olduğunu belirterek, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile yapılan görüşmelerimizde bu tarihi konağın buradan kaldırılarak 50 metre ilerideki 100. Yıl Parkı'na taşınması noktasında uzlaşmaya varmak üzereyiz. Konuyla ilgili onay çıktıktan sonra konağı taşıyarak çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?