4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıldönümü kutlamalarında yapılan teröristlerin elinden rehine kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. 

RİPORT Rize Limanı içerisinde gerçekleştirilen tatbikatta, terör örgütüne mensup bir grup bir araçla Rize Limanı'na gelerek liman sahası içerisindeki bir gemiye çıktılar. Teröristler ellerinde silahlarla gemi mürettebatını rehin aldı. Teröristler olay yerine gelen polislerden bir helikopter ve cezaevinde yatmakta olan arkadaşlarını serbest bırakmalarını, aksi takdirde rehineleri öldüreceklerini söylediler.
 
Polisle teröristler arasında süren görüşme sırasında teröristler bir rehineyi vurarak denize attı. 

Denize düşen yaralı rehine, deniz polisi tarafından denizden çıkarıldı. Bu sırada özel harekat polisleri bir botla gemiye yanaşarak sessizce gemiye çıkmayı başardı. Polisler ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Teröristlerin liman sahasına geldikleri araç içerisindeki bomba, bomba imha uzmanı ekipler tarafından fünye ile patlatıldı. Tatbikat tamamlandıktan sonra özel harekat polisleri uygun adımda taşıdıkları dev bir Türk bayrağını açarak havaya bir el ateş etti. Polisin gerçeği aratmayan tatbikatı izleyenler tarafından beğenildi. 

Tatbikat sonrası bir açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, dostun düşmanın belli olmadığı bir zamanda yaşanıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "İnsanlar düzenli ordularla yaptıkları savaştan kuralsız bir savaş sistemine geçti. Bu kuralsız savaş sistemine terör diyoruz. Böylesine gri, siyahın beyaza karıştığı şeytanla meleğin iç içe geçtiği bir dünyada yaşıyoruz. Bedbahtların çoğunlukta olduğu, bütün tersanelerine girildiği, tüm ordularının dağıtıldığı, bütün milli güç unsurlarının dağıtıldığı dünya üzerindeki bir ortamda Türk milletinin geleceğe, aydınlık, çağdaş bakabilmesi ve bunun için de milli değerlerimiz üzerinde yürüyebilmesini temin etmek bizim devlet olarak görevimizdir. Bu görevi yerine getiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?