4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Termal turizm atağı

Rize'nin İkizdere ilçesinde termal otel ile termal turizm hız kazandı.


İkizdere ilçesinde çıkan ve değerleri ile dünyanın en zengin 5. termal kaynağı olarak kabul edilen su, bir süre önce açılışı yapılan dört yıldızlı otel ile bölge turizmine kazandırıldı.

Cemil Ekşi tarafından yaptırılan 4 yıldızlı Ridos Termal Otel ile yaklaşık 8 bin 670 metrekarelik kapalı alanda turistlere termal hizmet sunuluyor. İki kuyudan alınan termal suların değerlendirildiği otel, Türkiye'deki termal kaplıcalar içerisinde en kaliteli suya sahip işletme olarak kabul ediliyor.

Birinci kuyudan çekilen su 60 derece sıcaklık ve 4 bin 850 mg/1'lik bor, sodyum, kalsiyum ve bikarbonat içeriyor. 40 metre derinlikten çıkartılan su 2.5 litre debiye sahip. İkinci kuyudan çıkartılan su ise 70 derece sıcaklığa sahip. Toplam minerilizasyonu ise 5 bin 675 mg/1 bor, soydum ve kalsiyum içeriyor. 264 metre derinlikten çıkartılan bu suyun debisi ise 11 litreye ulaşıyor. Yapılan araştırmalara göre ikinci kuyu sahip olduğu sıcaklık mineralizasyon ve debisi ile dünyanın en güçlü 5. kaynağı olma özelliği taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, açılışı yapılan Ridos Otel ile Türkiye'nin en değerli termal kaynağının bölge turizmine kazandırıldığını belirterek, "İlimizde Ayder Yaylası'nda kaplıcamız vardı. Şimdi de İkizdere vadimizde bir kaplıcamız oldu. Her iki kaynağımız da kendi başına farklı bir değer. İkizdere'deki suyumuz daha sıcak ve debisi daha yüksek. Mineral açısından da daha zengin. Her iki suyumuz da tedavi edici özelliklere sahip. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen raporlarda bu iki kaynağımızın romatizma, nevrit, nevralji, kolinvrit, kırık, çıkık, kadın hastalıkları, kan şekeri, bel fıtığı gibi hastalıklara iyi geldiği açıklanmıştır" dedi.


Öte yandan otel yerli müşterilerinin yanı sıra özellikle Kafkasya bölgesinden turistleri de konuk ediyor. Yabancı turistler özellikle termal havuzlarda şifa arıyor.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 14:43:40
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 14:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?