4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Türbanlı boksörler

Rize İhtisas Boks Spor Kulübü’nün yaşları 8 ile 14 arasında değişen 15 kız sporcusundan 7’si türbanlarını çıkarmadan boks yapıyor.

Sporcuların türbanına saygı duyduklarını söyleyen Rize İhtisas Boks Spor Kulübü antrenörü 25 yıllık boksör Servet Efendioğlu, "Müsabakada da türbanın üzerine kask takarak maça çıkacaklar. Bunda bir engel yok" dedi.

Boks Federasyonu Genel Sekreteri Nasuh Girit ise şunları söyledi "Uluslararası kurallara göre bayan boksörler kask takar. Ama onun altına saçlarının dışarı çıkmaması için, her sporcu tercihine göre bone ve bere gibi şeyler bağlayabilir. Müsabakalarda, ödül törenlerinde türban gibi şeylerin takılması kesinlikle yasaktır."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 09:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rumeysa ANDİÇ IP: 78.160.147.xxx Tarih : 31.03.2008 23:59:46

SERWET EFENDİOĞLU HOCAM SEN TÜRKİYEDE TEKSİN RİZEMİZİN İSMİNİ TÜRKİYEYE DEĞİL DÜNYAYA DUYURUYORSUN SİZDEN BEN VE AİLEM GURUR DUYUYORUZ İNANIYORUMKİ RİZE HALKI DA SİZ VE SİZİN ÖĞRNCİLERİNİZLE GURUR DUYUYORLARDIR.DAHA ÖNCEDE 20GÜNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU YETİŞTİRMİŞTİN KEMENÇE VE BOKS SPORU YAPTIRMIŞTIN BÜTÜN TELEVİZYON VE GAZETELERDE YER ALMIŞTIN TÜRBANLI BAYANLARIDSA TEBRİK EDİYORUM OKULLARINA TÜRBANLI GİTMELERİNİ DİLİYORUM.BŞARILARINIZIN DEWAMINI DİLİYORUM...