4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi

Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği ile Galatasaray, Çaykur Rizespor ile de Kayserispor eşleşirken; 4 takım da kupayı kazanmayı hedefliyor.

Movenpick Otel'de gerçekleştirilen kura çekimine Galatasaray Kulübü adına Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Gençlerbirliği Kulübü adına İstanbul Temsilcisi Orhan Üstündağ, Çaykur Rizespor Kulübü adına Asbaşkan Hasan Morgül ve Kayserispor Kulübü adına Menajeri Süleyman Hurma katıldı.

Kura çekimini Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu yönetirken, Başkan Vekili Lütfi Arıboğan da salonda hazır bulundu. Kura çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, yarı finaldeki rakipleri Gençlerbirliği'nin güçlü bir ekip olduğunu, ancak kupayı müzelerine götürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Kolay olmayacak. İlk maçın deplasmanda olması avantaj. Bunu iyi kullanmak istiyoruz. Fortis Türkiye Kupası hedeflerimizden biri. Rakip ne kadar güçlü olursa olsun bu turu da atlayıp, sonuna kadar gidip, kupayı müzemize götürmek istiyoruz" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı eleyerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'yi de kutlayan Sezgin, "Türk takımlarının Avrupa'da oynadıkları müsabakalar milli maç niteliğinde. Sadece kulüp açısından değil, ülke açısından da çok önemli. Kazanılan puanlar umarım ileriki dönemlerde Avrupa kupalarına katılacak takımlar için avantaj olur. Yaptıkları katkıdan dolayı kendilerini kutluyorum" dedi.

Gençlerbirliği Kulübü İstanbul Temsilcisi Orhan Üstündağ ise, kupayı 3. kez müzelerine götürmeyi hedeflediklerini belirterek, Galatasaray'ın güçlü bir ekip olduğunu, ancak hedeflerinin iki maçı da kazanarak finale yükselmek olduğunu söyledi.

Çaykur Rizespor Kulübü Asbaşkanı Hasan Morgül de, hedeflerinin kupada final oynamak olduğunu belirterek, "Yarı finalde Kayserispor ile çok zorlu maçlar yapacağız. Hedefimiz kupada final oynamak. Rize'de oynayacağımız ilk maçtan iyi bir sonuçla ayrılırsak deplasmandaki maç daha kolay geçer. Centilmenlik ve dostluk içinde bir maç diliyorum" dedi.

Kayserispor Kulübü Menajeri Süleyman Hurma da, kupayı kazanıp Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istediklerini belirterek, "Yarı finalin ilk maçını deplasmanda oynamak istiyorduk, bu isteğimiz de gerçekleşti. Çaykur Rizespor güçlü bir ekip, çeyrek final mücadelesinde Beşiktaş'ı eledi. Hedefimiz kupada şampiyonluk, elimizden geleni yaparak turu geçmeye çalışacağız. Daha sonra da kupayı kazanıp Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istiyoruz. Yeni sezonda açılacak stadımızda bir Avrupa takımını ağırlamak istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 13:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?