4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Üniversitede satranç turnuvası

Rize Üniversitesi Spor Şenliği kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında kızlarda Fen Edebiyat Fakültesi, erkeklerde ise Su Ürünleri Fakültesi birinci oldu.

Rize Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Spor Şöleni kapsamında yapılan Satranç Turnuvası sona erdi.

Turnuvanın kapanışında konuşan Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selami Şaşmaz, Rize Üniversitesi olarak kültürel ve sportif faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda üniversitenin bütün imkanlarından faydalanmalarını istediklerini kaydeden Prof. Dr. Şaşmaz, “Bu amaçla düzenlediğimiz Spor Şöleni'nin önemli ayaklarından biri de satranç turnuvasıdır. Turnuvanın düzenlenmesinde 2 yıldır bize destek olan Satranç İl Temsilciliğine de teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Rize İl Temsilcisi Deniz Varlı ise turnuvanın sportmenlik ruhu içerisinde gerçekleştiğini ve çekişmeli maçlara sahne olduğunu kaydetti.

Rize Üniversitesi öğrencilerinin satranca ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu dile getiren Varlı, “Ben de satrancın yaygınlaşmasına katkı sağlayan böyle bir organizasyonun içerisinde olmaktan dolayı mutluyum. Başta Rektörümüz Turan Okumuşoğlu olmak üzere, Rektör Yardımcımız Selami Şaşmaz, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Gündoğdu ile emeği geçenlere ve bütün öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Turnuvada kızlar kategorisinde Fen Edebiyat Fakültesi, erkeklerde ise Su Ürünleri Fakültesi birinci oldu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 11:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?