4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Üst geçit tartışması

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Karadeniz Sahil Yolu’nun şehir içi geçişinde sıkça kazaların yaşandığı yerde acilen üst geçit yapılması gerektiğini söyledi.

Rize’de önceki gün bir çocuğun hayatını kaybetmesiyle yeniden gündeme gelen üst geçit tartışmalarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kazanın meydana geldiği yerde Karayolları tarafından üst geçit yapılmasının planlandığı ama bu üst geçidin çeşitli sebeplerden dolayı geciktirildiğini kaydetti.


İhalenin verildiği firma yetkilisi ile görüştüğünü belirten Bakırcı, “En kısa zamanda bu üst geçidi yapacaklarını söylediler. Rize Belediyesi olarak üst geçidin yapılması için bu güne kadar birçok girişimimiz oldu. Rize Belediyesi olarak bu noktada Karayolları üzerinde bir yaptırım uygulamamız da mümkün değil. Bu nedenle Rize Valiliğimizin bu konunun takipçisi olmasını istiyoruz” dedi.


Rize Valisi Kasım Esen ise konuyla ilgili idari araştırma başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi:


“Belediye Başkanlığının beyanatı üzerine idari araştırma başlatılmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü sistemine göre çalıştığından bu teşkilat ve belediyeler üzerinde valiliğimizin genel gözetim yetkisi mevcuttur. Hiyerarşik yetkinin kullanımı söz konusu değildir. Trafik kazası sonucu ölüm olayında her hangi bir yetkilinin ihmali görülürse adli soruşturma başlatılacaktır. Ayrıca trafik ekipleri yol kusurlarında ilgili teşkilatın kusurlu olup olmadığına dair rapor tutmaktadır.”

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 16:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?