4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Vali Esen heyelan bölgesinde

Rize Valisi Kasım Esen, Pazar ilçesinde bu sabaha karşı meydana gelen heyelanda baba ile oğulun hayatını kaybettiği Altay Apartmanı ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.


Heyelan sonucu Özcan Çelik (27) ve bir yaşındaki oğlu Efe hayatını kaybetti. Altay Apartmanı ve arka kısmında meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Esen, Rize'nin yüzde 75'inin heyelan riski altında olduğunu söyledi. Rize'nin en büyük problemlerinden birinin sel ve heyelan olduğunu anlatan Vali Esen şöyle konuştu: "Bu geçmişte böyle oldu, böyle de olmaya devam ediyor. Biz sel ve heyelanların yol açtığı hasarı asgariye indirmek için iki yıldır Meteoroloji ve Afet Erken Uyarı Sistemi Projesi'ni hazırlayarak çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda bugüne kadar elde ettiğimiz veriler bize Rize'nin yüzde 75'inin heyelan riski altında olduğunu gösteriyor. Geride kalan yüzde 25'lik kesimde konut yapılabilir. Yüzde 31'lik bölümü ise vehamet ölçüsünde hiç yerleşime açılmaması gereken bölümdür."


Vali Esen, heyelanın meydana geldiği bölgede 12 yıl önce yine bir zemin kaymasından dolayı 7 katlı apartmanın yıkıldığının kendisine hatırlatılması üzerine konuyla ilgili savcılık soruşturması başlatıldığını ifade etti. Cumhuriyet Başsavcısının konuyla ilgili soruşturma yaptığını anlatan Esen, şöyle konuştu: "Başsavcı soruşturma evraklarını hazırladıktan sonra valiliğimize gönderecek. Bizde bunu İçişleri Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı müfettişlerine inceleteceğiz."
Heyelan bölgesinde iki apartmanın boşaltıldığını anlatan

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?