4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Vali Esen'den birlik çağrısı

Rize Valisi Kasım Esen, yurt genelinde artan toplumsal olaylara karşı birlik ve kardeşlik çağrısında bulundu.


Rize İl Özel İdaresi Salonu’nda düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Rize Valisi Kasım Esen son günlerde artan toplumsal olaylara dikkat çekerek yaklaşan seçim öncesi demokrasinin temini, birlik ve kardeşliğin sağlanmasının önemine değindi.


Birlik ve beraberliği bozucu hareketlerin kimseye bir yarar sağlamayacağının altını çizen Esen, “Mahalli idare seçimleri ile birinci sınıf demokrasinin, faziletli bir seçim kampanyasının, hukukun üstünlüğünün, bilgi toplumu vizyonlu, insan odaklı, özgürlüklere dayalı bir kampanyanın yürütülmesi ve kardeşliğin sağlanması gereklidir. Demokrasinin yozlaşması, demokrasi kültürünün bozulması, devlet düzeninin çökmesi, kaos ve kargaşanın düzen olması halinde, tilkilerin saf bakkal, tezgahtarların çakal, tavukların kasadar, horozların tellal, kurtların kuzulara öğretmen, tavşanların sportmen fakat kaplumbağaların rekortmen, karıncaların hamal, ayıların yağcı, aslanların hancı, insanlarınsa dünyada yabancı olacağı maskeli bir yaşam doğacaktır. Rize İl Özel İdaresi, demokrasiye sahip çıkarak demokrasi karşıtı güçlerin egemenliğine karşı kamu menfaati ve faziletli demokratik tavır gösterecektir ” dedi.


Bir süre önce hayatını kaybeden İl Genel Meclisi Üyesi Ali Saruhan’ın da örnek bir devlet adamı olduğunu belirten Esen, “Ali Saruhan, örnek bir devlet ve siyaset adamı olarak bu kubbede hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrıldı. Kendisini rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Vali Esen, Ali Saruhan’ın isminin ilde bir tesise verilmesi teklifinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?