4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

'Vali Esen'i AKP’li vekil gönderdi’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Rize Valisi Kasım Esen'in merkeze alınması için Rizeliyi üzecek bir hatası olmadığını belirterek bu durumu hoş karşılamadıklarını söyledi.

CHP İl Başkanı olarak Kasım Esen'in görevinden alınmasını hoş görmediğini anlatan Aslankaya, şöyle konuştu: "Bu kararnameler bizim düşüncemiz ve talebimiz doğrultusunda olmuyor. Hükümetin çıkarttığı bir kararnamedir. Ana muhalefet partisinin il başkanı olarak belki zaman zaman aramızda kırgınlıklar olmuştur ama Sayın Esen'in Rizeliyi üzecek bir yanlışı olmamıştır."

Kasım Esen'in, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ile ters düştüğü için merkeze alındığını ileri süren Aslankaya, sözlerine şöyle devam etti: "Valimiz, Rizelinin tek geçim kaynağı olan çayın 4. sürgün hasadıyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştır. Valimizin bu açıklamaları Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'nu rahatsız etmişti. Devletin valisine çok ağır bir tepki koyma yetkisini kendisinde bulmaması gerekirdi. İnanıyorum ki Ali Bayramoğlu ile ters düşmesi neticesinde valimiz merkeze alınmıştır. Bu benim için uygun bir olay değil."

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?