4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Vali hastane inşaatını gezdi

TOKİ tarafından Rize’de yapımına başlanılan 250 yatak kapasiteli Rize Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Rize Valisi Kasım Esen, hastanenin 2010 yılında tamamlanacağını açıkladı.


Hastane inşaatında incelemelerde bulunan Vali Kasım Esen’e müteahhit firmanın şantiye şefi Sevinç Dağlı, bilgi verdi. Dağlı, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, “İnşaat betonarme aşamasındadır. Hastane 250 yatak kapasitesinde olup projenin ihale bedeli 45 bin 890 YTL’dir.

10 katlı yapılacak inşaatta şu an 100 personel çalışmaktadır. İnşaat alanında bulunan tarihi binanın Anıtlar Kurulu’ndan taşınması yönünde karar çıktı. Onayı beklenmektedir. Onay çıktıktan sonra bina Valilik binasının karşısındaki parka taşınacaktır” dedi.


Rize Valisi Kasım Esen ise yaptığı açıklamada hastanenin 2010 yılında bitirileceğini belirterek, “2007 yılında inşaatına başlanılan hastane 2010 yılında tamamlanacaktır. 550 araç kapasiteli otoparkı olacaktır. Valiliğimizin yanındaki tören alanının altı ve Parkın bir bölümü kullanılarak toplam 5 bin 700 metrekare alanda bodrum yapılarak burası otopark olarak hazırlanacaktır. Ayrıca merkezde bulunan diş doktorlarını doktorlar sitesinin en üst katında toplayarak dolaylı olarak bir diş hastanesi kurmuş olacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?