4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Validen deniz uyarısı

Rize Valisi Kasım Esen, yaklaşan yaz mevsimi öncesinde boğulmalara yol açan çeken akıntılar konusunda vatandaşları uyardı.


Rize Valiliği’nde sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile gerçekleştirilen olağan asayiş toplantısında deniz sezonunda yaşanan boğulma olayları görüşüldü. Basına kapalı yapılan toplantıda Rize’de yaşanan boğulma olayları ve alınması gereken tedbirler ele alındı.


Toplantının ardından bir açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, geçen yıl Karadeniz’de toplam 28 boğulma vakası meydana geldiğini kaydetti. Rize’de yılda ortalama 5 ila 7 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Esen, “Yapılan araştırmalarda boğulma sonucu meydana gelen ölümlere, halk arasında denizin topuk vermesi olarak adlandırılan çeken akıntının neden olduğu anlaşılmaktadır. Belediye başkanlarımızdan sahillerimizde çeken akıntı olan yerlerin belirlenerek bu noktalarda denize girilmesinin yasaklanmasını isteyeceğiz. Rize’nin sahip olduğu 83 kilometre uzunluğundaki sahili boyunca neredeyse her yerde denize girilmektedir. Biz belediyelerimizden sınırları içerisinde denize girilebilecek plajlar oluşturmalarını, bu plajlarda cankurtaran ve gözetleme kulübeleri oluşturmalarını istiyoruz” dedi.
Kaymakamlıklar tarafından da boğulma vakalarına müdahalede kullanılacak botların temin edileceğini belirten Vali Esen, bütün vatandaşlara kazasız bir deniz sezonu diledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 19:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?