4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Valiliğin alarmı çalışmadı!

Rize Valisi Kasım Esen tarafından Rize Valiliği binasında gerçekleştirilmek istenen gizli yangın tatbikatı, binanın yangın alarm sistemi çalışmayınca yarım kaldı.

Rize Valisi Kasım Esen, kamu binalarında ve özel sektör işletmelerinde olası bir yangın esnasında ne kadar hazır olunduğunu anlamak için gizli tatbikat düzenlenmesi kararını aldı.

Vali Esen, Rize Sivil Savunma İl Müdürü Osman Saroğlu'ndan ilk tatbikatın Rize Valiliği'nde yapılmasını istedi. Personelden habersiz gizli yapılan tatbikatta, yangın alarmı çalınacak ve önceden belirlenen görevlilerin neler yapacağı gözlenecekti. Ardından da yangın hortumları ve tüpler test edilecekti.

Tatbikat bir sivil savunma görevlisinin alarm düğmesinin üstünde bulunan cam bölmeyi kırarak düğmeye basmak istemesiyle başladı. Sivil savunma görevlisi düğmeye basmasına rağmen yangın alarmı çalmadı. Rize Sivil Savunma İl Müdürü Osman Saroğlu, ilk tatbikat denemesinde başarısızlık yaşandığını diğer katlardaki alarm sistemlerinin deneneceğini söyledi. Ancak diğer katlardaki alarm düğmeleri de çalışmadı. Bu nedenle tatbikat yarım kaldı. Tatbikatın ilk bölümü iptal edilerek diğer bölümlere geçildi, yangın hortumları ile yangın tüplerinde bir eksiklik olmadığı tespit edildi.

Rize Valisi Kasım Esen, olası bir yangında yaşanabilecekleri önceden tespit etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Öncelikle valilik ve belediyede alarm çalışıyor mu ? Önce buradan başladık. Valilikte çalışmıyorsa gidip de özel sektördekini denetlemeye hakkımız yok. Ani olarak bu talimatı verdim. Arkadaşlarımız gitti. Valilik binamızı denediler ve gördük ki alarm sistemimiz çalışmıyor. Diğer yangın söndürme cihazları çalışıyor. Belediye binasında da aynısı yapılacak. Daha sonra da biz büyük iş yerlerini denetleyeceğiz. Özelikle okul ve hastanelerimizde, halkın yoğun girip çıktığı yerlerde bir yangın veya panik olduğunda bizim tertibatımız nasıl. Bunu yerinde denetleyeceğiz."

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?