4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Yaş çay alımı 15 Ekimde bitiyor

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2008 yılı yaş çay kampanyasını en geç 15 Ekimde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumlarının 2008 yılı yaş çay kampanyasını 25 Nisanda başlattığını, kampanya başlangıcından bugüne kadar yaklaşık 650 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirildiğini belirtti.

Halen beş fabrika ile bazı bölgelerde alımlarının devam ettiğini ifade eden Yüce, bu fabrikaların bulunduğu bölgelerdeki yaş çay alımlarının da tamamlanması halinde kampanyanın kapatılma işlemlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yaş çay alımlarını 13 Ekim Pazartesi gününe kadar devam etmesini öngördüklerini, bu nedenle ilgili fabrikalara bağlı üreticilerin 13 Ekime kadar çaylarını hasat edip alım yerlerine intikal ettirmelerini beklediklerini dile getiren Yüce, ''Geçen yıl yaş çay kampanyası 10 Ekimde kapanmıştı. Bu yıl ise bahsedilen fabrikalarımızın bulunduğu bölgelerindeki müstahsillerimizin çayını verebilmesi için alımlarımız 13 Ekim Pazartesi gününe kadar devam edecek. Ancak bu tarihte yaş çay alımlarının tamamlanamaması halinde alımlar, 15 Ekime kadar devam edebilecek. Yani 2008 yılı yaş çay kampanyasını en geç 15 Ekimde tamamlamayı planlıyoruz'' dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 09:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?