4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Yazıcı, Trabzon ve Rize'yi gezecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, güçlü bir iktidarın iş başında olduğunu ifade ederek, bu güçlü iktidarı hazmedemeyen çevrelerin ve odakların bulunduğunu söyledi. 

Trabzon ve Rize'de bir takım incelemeler yapmak üzere bu sabah Trabzon 'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Trabzon Valisi Nuri Okutan, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Afyon Milletvekili Ahmet Koca, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Trabzon AK Parti İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi. Bakan, Yazıcı daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına geçerek burada partililerle bir görüşme yaptı. Görüşme öncesinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta'nın odasında dinlenen Bakan Yazıcı, kızının düğününde cep telefonuna kaydettiği tulum müziğini partililerle birlikte dinleyerek son günlerde ülkede yaşanan siyasi gelişmelerin stresini üzerinde attı. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Hemşinli bir tulum sanatçısının kızının düğününde çaldığı tulum müziğini cep telefonuna kaydettiğini belirterek, stresli günlerde dinleyerek kafasını rahatlattığını söyledi. 

Bakan Yazıcı, güçlü bir iktidarın iş başında olduğunu ifade ederek, bu güçlü iktidarı hazmedemeyen çevrelerin ve odakların bulunduğunu söyledi. Bakan Yazıcı, iktidarı sendeleme çabası içinde olanların çabalarını aşacakları belirterek, "Biz Millete hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. AK Parti'nin kapatılması davası ile ilgili olarak bir yorum yapmak istemiyorum. Konu yargıda, Türkiye laik demokratik, sosyal bir hukuk devletidir" dedi. 

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün yapmış olduğu açıklamalarında sorulması üzerine Bakan Yazıcı, vatandaşların özgür olduğunu belirterek, "Bu kapsam içersinde herkes vardır. Eski Genelkurmay Başkanı Sayın Hilmi Özkök kanaatlerini ifade etmiştir. Sözlerini bireysel olarak söylemiştir. Bu açıdan bunu doğru buluyorum ama Türkiye'nin uygunluğu açısında çok yerinde görmüyorum" diye konuştu. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı bakanlığının yapmış olduğu çalışmalar hakkında da basın mensuplarına bilgi verdi. Gümrük Müsteşarlığı'nın çalışmalarının önceki yıllara oranla çok daha iyi bir durumda olduğunu kaydeden Yazıcı, "Geçtiğimiz Pazar günü kimseye haber vermeden Kapıkule Sınır Kapısı'na doğru bir dalış yaptım. İncelemelerde bulundum. Oradaki inşaatımız tüm hızıyla sürüyor. Bir ay içerisinde TIR geçişleri ile ilgili olan bölümü tamamlayacağız. Yıl sonuna kadar da diğer bölümlerini tamamlayacağız. Modern bir kapı olarak milletimizin hizmetine sunacağız. Gümrüklerde ayrıcı Güm-Kart uygulamasını devreye soktuk. İnsan ile para ilişkisini daha asgari bir seviyeye indireceğiz. Yıl sonuna kadar bunu tüm gümrüklerde uygulamaya koyacağız" diye konuştu. 

Mobil telefonlarla ilgili olarak ise M-Gümrük hizmetini devreye soktuklarını belirten Bakan Yazıcı, "Entegrasyonunu sağlanması ve hizmetlerin daha seri bir şekilde yapılması için önemli bir katkı sağlayacak. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın sorunları çözme noktasında önemli soluk aldırıyor. Bu alandaki çalışmaları biz seçime endeksli olarak yapmıyoruz. Her zaman yapıyoruz. Ama bunu anlamak istemeyenler var. Biz vatandaşa sadece yardım yaparak değil, onların sorunları çözme noktasına odaklanmış değiliz. Bir taraftan da projelerle onlara destek veriyoruz. Biz sadece balık yemesini değil balık tutmasında öğretiyoruz. "dedi 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı toplantıda brifing almak üzere DSİ Bölge Müdürlüğü'ne geçti.

...
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?