4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Yeni HES'ler geliyor!

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, Rize'de yeni hidroelektrik santralleri kurulacağı sinyalini verdi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz gün Rize'ye gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, ziyaretinin ikinci gününde bakanlığına bağlı birimlerin, kaymakamların, belediye başkanlarının ve muhtarların katılımı ile gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleşen toplantıda söz alan Eroğlu, Rize'de yapımı devam etmekte olan hidroelektrik santrallerine yenilerinin ekleneceğini ifade ederek "Hidroelektrik santralleri var biliyorsunuz burada. Onların bir çoğunu yerinde gördük. En azından bunların tabiata zarar vermeden, tabiatla uyumlu bir şekilde nasıl inşa edebiliriz bunlara karar verdik. Rize'de inşallah bu yatırımları, DSİ yatırımlarını artan bir hızla devam ettireceğiz" dedi.

Kaçkar Dağları Milli Parkı'nın ilan edildiğini ancak bu yönde bir çivi çakılmadığını ifade ederek bu parkı dünyanın en tanınmış cazibe merkezi haline getirmeleri gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Kaçkar Milli Parkımız var biliyorsunuz. Bu milli park ilan edilmiş ama hiçbir çivi çakılmamış. Millet vekillerimiz, valimiz ve başkanımızın talebi üzerine biz bu milli parkımızla ilgili vatandaşımızdan yetkililerimize kadar herkesin görüşünü almak suretiyle çok güzel bir mutabakat sağlayarak Kaçkar Milli Parkı'nı ilan ettik. Hedefimiz, uzun devreli gelişme planında ön görülen bu yatırımları gerçekleştireceğiz. Bunun için 2012 yılı sonuna kadar bir eylem planı hazırladık. Bununla ilgili kanuni düzenlemeleri de yaptık. Bu dağları dünyanın en tanınmış cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Niçin? Buranın refah seviyesini yükseltmek, burayı tanıtmak ve en azından turizm çok önemli miktarda gelir sağlayabilmek için" diye konuştu.

Toplantının kalan kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 16:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?