4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Yılmaz Katmer aday olmayacak

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, 2009 yılı Mahalli İdareler Seçimi’nde aday adaylığı kriterlerini açıklayarak kimseye koltuk arama anlayışında olmayacaklarını söyledi.


Katmer, 2009 yılı Mahalli İdareler Seçimi’nde aday adaylıklarında getirilen kriterleri ve yapacakları seçim çalışması hakkında bilgi verdiği bir basın toplantısı düzenledi.

Seçimin kendileri açısından formalite olacağını belirten Katmer, “10 Kasım tarihinde yerel seçim startını vermiştik. Her sandıkta 9 kişi görev alacak şekilde 9 bin kişilik bir kadro ile sahaya çıkıyoruz. 29 Mart seçimleri bizim için formalite bir seçim olacaktır.

Biz bu 9 bin kişilik kadromuzla bire bir markaj yaparak vatandaşlarla görüşüp yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı anlatarak seçimden 1-2 gün önce bu kadrolarımızla istişare ederek seçim sonucunu önceden görmüş olacağız” dedi.
Adayların belirlenmesinde, kamuoyunun, parti temayül yoklamasının, il başkanlığı ve milletvekillikleri görüşlerinin etkili olacağını dile getiren Yılmaz Katmer, “Aday olacak kişilerin gerekli yasal şartları taşımaları zorunludur. Partimiz üyesi olma zorunlulukları yoktur.

Halen belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyesi olarak görev yapanların yeniden aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekmemektedir. İl belediye başkan adayları için İl Başkanlığımıza başvuranlardan 3 bin YTL, ilçe belediye başkanlığı adaylıkları için bin 500 YTL, belde belediye başkanlıkları için 750 YTL, il belediye meclis üyeliği için 500 YTL, ilçeler için 250 YTL, belde belediyeleri için 150 YTL, il genel meclis üyeliği için 500 YTL’nin İl Başkanlığımızın hesabına yatırılması gerekiyor. Bayan adaylar belirlenen bu rakamların 3’te 2’sini özürlü adaylar ise 4’te birini ödeyeceklerdir” diye konuştu.


Katmer, 2009 yılı Mahalli İdareler Seçimi’nde Rize Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünmediğini ifade ederek şöyle konuştu:
“2004 seçimlerinde aday adayı oldum. 26 ay Rize Belediye Başkan Yarımcılığı görevini yürüttüm. Rizeliye hizmet benim için ibadettir. Ben partimin il başkanıyım. Altını çizerek söylüyorum, Rize Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünmüyorum. Sayın Başbakanımız neyi emrederse, biz görev adamıyız verilen emri yerine getiririz. Ama ben şahsen aday olmayı düşünmüyorum.”


Mahalli İdareler Seçiminde birilerine koltuk arama anlayışında olmayacaklarını vurgulayan Katmer, “Yerel seçimlerde tek bir kriterimiz var. Halk kimi seviyorsa, kim seçildiği yere yeni bir düzen katacaksa onunla birlikteyiz. Birilerine koltuk arama anlayışı içerisinde değiliz. Hatır gönül için kimseye makam verilmeyecektir. Bu tüm birimler için geçerlidir. Halkla beraber olacak, AK Partiye ilave bir şeyler katabilecek, bulunduğu mevkie yeni bir şeyler katabilecek kişilerle yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?