4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karayollarında trafik düzenlemeleri

Rize’de karayollarındaki eksik ve hatalardan kaynaklanan kazaların önüne geçilmesi için çalışma başlatıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü Rize Şube Şefliği tarafından ilde, karayollarından kaynaklanan kazaların önüne geçilmesi için ortak bir çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Ali Rıza Akkuş, yapılan çalışmalar sonucunda ilde park probleminin büyük ölçüde halledildiğini belirterek şimdi de karayollarından kaynaklanan eksik ve hataların sebep olduğu kazaların engellenmesi için çalıştıklarını söyledi.

Karayolları üzerindeki bazı hatalı uygulama ve yapıların kazalara sebebiyet verdiğine dikkat çeken Akkuş, “Özellikle Menderes Bulvarı üzerindeki yaya kaldırımlarında problemler var. Yaya geçidinin uçlarındaki kaldırımın genişliği bir tarafta 5 metre diğer tarafta ise 25 santimetre civarında. Karayolu üzerinde bazı noktalarda da tali yoldan ana yola giren araçlar için hız alma cepleri yapılmamış. Tali yoldan gelen araç bir anda trafiğin hızla seyrettiği anayola giriyor. Bazı yerlerde ise karayolu deniz seviyesine yakın yapılmış. Bu sebeple zaman zaman deniz dalgaları yola çıkıyor, dalgaların taşıdığı kayalar da trafiği tehlikeye düşürüyor. Can ve mal güvenliğini sağlamak için karayollarından kaynaklanan bu tip aksaklıkların giderilmesi yönünde karşılıklı çalışmalara başladık” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 16:15:51
Güncelleme :14 Ocak 2008 Pazartesi 16:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet telci IP: 88.252.17.xxx Tarih : 15.01.2008 15:01:30

gel fındıklıda araçların park edildiği kavşak ları gör sonra bu ilçedeki polis memurlarının ne yaptıklarını sor ondan sonra demeç ver sayın müdürüm. hatalı park sebebi ile onlarca kaza oluyor.saygılarımla.....